Par VNĪ valdes priekšsēdētāju iecelts Mārtiņš Tols

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

VAS Valsts nekustamie īpašumi (VNĪ) akcionāru sapulcē piektdien, 1. augustā, valdes priekšsēdētāja amatā iecelts Mārtiņš Tols, kurš darbu sāks šā gada 4. augustā. Viņu atklātajā konkursā par piemērotāko uzņēmuma vadītāja amatam no 23 pretendentiem atzina pretendentu atlases komisija.

«Izvērtējot visus pretendentus, kas bija pieteikušies šim konkursam, par piemērotāko tika atzīts Mārtiņš Tols. Viņa līdzšinējā darba pieredze valsts pārvaldē, kā arī starptautiskajos projektos sniegs pievienoto vērtību uzņēmuma sekmīgai turpmākai darbībai. No jaunā VNĪ vadītāja sagaidu ievērojamus uzlabojumus resursu plānošanā un pārvaldīšanā, kā arī efektīvāku un rezultatīvāku darbu, sekmīgāk pārvaldot valsts nekustamos īpašumus,» norāda finanšu ministrs Andris Vilks.

Tols ir ieguvis jurista kvalifikāciju Latvijas Universitātē, kā arī ir papildinājis zināšanas dažādos nodokļu un uzņēmējdarbības vadības kursos un semināros. Viņam ir ilggadēja darba pieredze vadošos amatos valsts pārvaldē un komercdarbību struktūrvienību un projektu vadībā. Tāpat Tols ir guvis pieredzi nekustamo īpašumu pārvaldībā Latvijā un ārvalstīs, informē Finanšu ministrija.

Valsts ieņēmumu dienesta Galvenajā muitas pārvaldē Tols vadījis dažāda līmeņa struktūrvienības. Tāpat viņš ir strādājis audita un konsultāciju kompānijā Deloitte Latvija, kā arī bijis muitas un vadības zinību eksperts Eiropas Savienības robežpalīdzības misijā Ukrainā un Moldovā.

Kā ziņots iepriekš, Finanšu ministrija kā VNĪ kapitāla daļu turētāja rīkoja atklātu konkursu uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu. Pretendentus vērtēja finanšu ministra apstiprināta un vadīta komisija, kas pēc visu pretendentu izvērtēšanas rekomendēja kapitāla daļu turētājam iecelt Tolu par VNĪ valdes priekšsēdētāju.

Kā zināms, aprīļa beigās akcionārs izteica neuzticību VNĪ valdes priekšsēdētājai Baibai Strautmanei un atbrīvoja viņu no pienākumu pildīšanas. Jūnija sākumā tika izsludināts konkurss uz VNĪ valdes priekšsēdētāja amatu.

VNĪ darbības pamatmērķis ir kvalitatīvi un profesionāli apsaimniekot un attīstīt valsts nekustamo īpašumu. Tādējādi no pretendentiem tiek prasīta augstākā akadēmiskā vai otrā līmeņa profesionālā augstākā izglītība, vēlams finansēs, ekonomikā, vadības zinātnēs, tiesību zinātnēs vai nekustamā īpašuma pārvaldīšanas jomā, darba pieredze vidēja vai liela uzņēmuma vadošā amatā ilgāk par gadu, zināšanas un pieredze nekustamo īpašumu pārvaldīšanā, apsaimniekošanā, projektu attīstībā un uzraudzībā, kā arī citas prasmes.

Patlaban VNĪ ir divi valdes locekļi. Kopš šā gada 7.maija valdē strādā Andrejs Milzarājs, un kopš 2012.gada augusta VNĪ valdes loceklis ir arī Jānis Valdmanis.


Написать комментарий