Ar pašvaldības atbalstu Daugavpils novada teritorijā dzīvojošos klaiņojošos kaķus sterilizēs

foto: lr1.latvijasradio.lv
foto: lr1.latvijasradio.lv

Daugavpils novada domes 7. augusta Finanšu komitejas sēdē tika izskatīts jautājums par finansējuma piešķiršanu projekta „Sterilizēts kaķis – veselīga dzīve” īstenošanai.

Daugavpils novada domes Plānošanas nodaļas vadītāja Vita Rūtiņa paziņoja, ka sabiedriskā organizācija „Otrā māja dzīvniekiem” saņēmusi Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu 6 848,18 eiro apmērā un 4 Daugavpils novada pagastos tiek plānots veikt klaiņojošo kaķu koloniju sterilizāciju.

Tādēļ, ka sabiedriskā organizācija savu darbību realizē Daugavpils novada teritorijā, tā lūdza novada domes līdzfinansējumu 688,18 eiro apmērā.

Diskusijas gaitā deputāts Valērijs Hrapāns painteresējās, kādos pagastos strādās ar klaiņojošajiem kaķiem. Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika atbildēja, ka projekts aptver Naujenes, Kalkūnes, Laucesas un Sventes pagastus.

Savukārt uz nākamo jautājumu, vai summa, kura veltīta projekta mērķa sasniegšanai, nav pārāk liela, V. Kezika atbildēja, ka viena kaķa sterilizācija un potēšana izmaksā no 23 līdz 28 eiro. Sabiedriskā organizācija plāno strādāt ar 207 kaķiem, kuri tiks noķerti un nogādāti līdz minēto procedūru veikšanas vietai, bet pēc tam tiks transportēti atpakaļ.

Atliek vien piebilst, ka galīgais lēmums par šo jautājumu tiks pieņemts nākamajā Daugavpils novada domes sēdē, kura notiks nākamceturtdien, 14. augustā.


Написать комментарий