Daugavpils skolēni ar īpašām vajadzībām izpētīja Latvijas dabas bagatības

foto: Free
foto: Free

No 27. līdz 31. oktobrim Daugavpils jauniešu neformālās izglītības centrā, norisinājās bērnu nometne, kuru organizēja biedrība “FREE” bērniem ar invaliditāti no 9. līdz 16.gadiem. 

Projektu atbalstīja Latvijas vides aizsardzības fonds, kas ļāva piedalīties nometnē pilnīgi bez maksas un viens no mērķiem bija parādīt vides problēmas Latvijā bērniem ar īpašām vajadzībām. Projekta laikā, kura nosaukums bija "Latvijas daba - mūsu bagātība", bērni pētīja vides problēmas tām vietām, kuras viņi apmeklēja ekskursiju un ceļojumu laikā. Īpašiem bērniem bija nepieciešama īpaša uzraudzība, tieši tāpēc audzinātājiem palīdzēja brīvprātīgie jaunieši, kas dāvināja prieku bērniem visu 5 dienu laikā.

Bērni pavadīja laiku ceļojumos un apmeklēja daudzus objektus: Bauskas pils, Turaidas pils, Cēsu viduslaiku pils,  Gaujas nacionālais parks, Rundāles pils un muzejs, Daugavas loku dabas parks, un arī grāfu Plāteru pils un citas tūrisma vietas. Ceļojumu laikā nometnes dalībnieki aizpildīja darba lapas, strādāja grupās, pildīja interesantus uzdevumus un jautri pavadījā laiku kopā, neaizmirstot par dabu.

Pēdējā dienā visi dalījās ar savam iespaidiem, spēlēja spēles pilietojot dabas zināšanas, svinēja Halloween svētkus un jau paši varēja pastāstīt par vides problēmām Latvijas teritorijā, atkritumu kaitīgumu un daudz ko citu. Projekta beigās dalībniekiem bija svinīgi pasniegtas atmiņas krekliņi lai atmiņas par noderīgi aizvadītu brīvlaiku palika atmiņā uz ilgu laiku.

Uz jautājumiem par iespaidiem no projekta,viena no brīvprātīgajiem atsaucās tā: "Es uzskatu, ka brīvlaiks ir pavadīts produktīvi. Es guvu ļoti labu un patīkamu pieredzi darbā ar bērniem, kuri nedaudz atšķiras no citiem, ka arī apaskatījos mūsu valsts dabas skaistumus zem cita leņķa. Man gribējās izmēģināt sevi skolotāja lomā un es varu pateikt, ka, patiesībā, tas ir ļoti grūts darbs. Ļoti priecājos, ka brīvdienu laikā mēs ļoti labi pavadījām laiku, apmeklējam senās pilis un nacionālus parkus, tie braucieni atstāja iespaidus gan uz bērniem, gan uz mums pašiem. Bērni ir ļoti jautri, ar viņiem nav garlaicīgi un tas ir pats galvenais. Tādas brīvdienas es atcerēšos uz visu mūžu".



Написать комментарий