Piešķirts apbalvojums „Līvānu Goda pilsonis 2012”

Līvānu novada dome, visiem deputātiem balsojot „par” 2012. gadā piešķīrusi apbalvojumu „Līvānu Goda pilsonis” kapelas „Jūlijs” dibinātājam un ilggadējam vadītājam JŪLIJAM STIKUTAM, vēsta Līvānu pašvaldības mājaslapa.

Jūlija Stikuta vadītā kapela „Jūlijs” ir labi pazīstama un iecienīta visā Latvijā. Līvānu vārdu tā daudzkārt nesusi arī ārvalstīs. Šogad kapelai ir 25 gadu jubileja, savukārt tās dibinātājs, vadītājs, daudzu tautā iemīļotu šlāgerdziesmu komponists un dziedātājs 2011. gada 1. decembrī nosvinējis savu 70. dzimšanas dienu.

Jūlijs ir arī īsts Līvānu patriots. Kopā ar sievu Helēnu viņi vienmēr bijuši sabiedriski aktīvi iedzīvotāji – savas ielas vecākie, sakoptības konkursa „Topi skaistāks, mans novads!” daudzkārtēji dalībnieki, ar savu līdzdalību kuplinājuši neskaitāmus Līvānu novada pasākumus.

Kapela „Jūlijs” ir Jūlija Stikuta mūža darbs - viņš ieguldījis daudz personisko finanšu līdzekļu un laika, lai grupa pastāvētu, kā arī, lai izdotu vairākus mūzikas ierakstu albumus. Kapelas izpildītās dziesmas regulāri atskaņo populārākās Latvijas radiostacijas, tā guvusi panākumus Latvijas šlāgeraptaujās, tai skaitā vairākas reizes kļūstot par tās finālistu. Jūlijs Stikuts ir ieguldījis lielu darbu arī dziesmu un ziņģu vākšanā, tās pierakstot, dziedot un popularizējot.

Mūzika Jūliju pavada jau kopš bērnības – māte dziedāja baznīcas korī, bet pats Jūlijs kopš mazotnes spēlējis ermoņikas. Jaunieša gados kopā ar domubiedriem nodibinājis džeza grupu, kas muzicējusi visā Latvijā. Pirms 25 gadiem kopā ar sievu Helēnu sākuši muzicēt dažādos saviesīgos pasākumos, pakāpeniski uzņemot jaunus dalībniekus un kļūstot par tautā populāru grupu. Pirmais mūzikas albums viņiem iznācis 1993. gadā.

Kapela „Jūlijs” uzstājusies visos starptautiskajos folkloras festivālos "Baltica”, pārstāvējusi Latviju folkloras festivālos ārzemēs, piedalījusies „Mikrofona” aptaujā, ierakstījusi ap trīssimt dziesmām, izdevusi vairāk kā desmit mūzikas albumus audio kasešu un CD formātos.

Par godu kapelas „Jūlijs” 25 gadu jubilejai Līvānu pilsētas svētku ietvaros 20. jūlijā notiks kapelas jubilejas vakars, piedalīsies ari viņu draugi – šlāgergrupas un dziedātāji no citiem Latvijas novadiem.

Apbalvojums LĪVĀNU GODA PILSONIS ir augstākais Līvānu novada domes apbalvojums, ko piešķir vienu reizi gadā vienai personai. Lēmumu par apbalvojuma piešķiršanu pieņem Līvānu novada dome. LĪVĀNU GODA PILSONIS saņems īpašu piemiņas zīmi – plāksnīti ar gravējumu, un naudas balvu 100 latu apmērā. Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods pasniegs apbalvojumu Līvānu pilsētas svētku pasākumā - 20. jūlijā.

Iepriekšējos gados titulu „Līvānu Goda pilsonis” ieguvuši: nopelniem bagātais pedagogs Jānis Auzāns, ilggadēja deju kolektīvu vadītāja Gaida Venta, pedagoģe un amatierteātra tradīciju veidotāja Anna Pabērza, mūziķis Juris Kulakovs.

Комментировать