Hitachi: Viceprezidenta vārdi par VAES tika pārprasti

Kompānija „Hitachi Ltd.” atsauca lietuviešu plašsaziņas līdzekļu publicēto informāciju par nevēlēšanos uzņemties atbildību par investīcijām Visaginas AES projektā.

Atgādināsim, ka jūlijā virknē plašsaziņas līdzekļu tika citēti kompānijas „Hitachi” viceprezidenta vārdi par to, ka „šobrīd Lietuvas piedāvātais VAES modelis, kurā aprīkojumā pārdevējam jākļūst arī par projekta akcionāru, nav stabils”, un „Hitachi Ltd. nevēlas investēt pašā stacijā, bet tikai infrastruktūrā”.

Kompānija apgalvo, ka šie Roderika kunga izteicieni tika nepareizi interpretēti un akcentē, ka, būdama stratēģiskā investore, ir gatava īstenot Visaginas AES projektu. GE Hitachi Nuclear Energy (GEH) apstiprināja partneru Hitachi GE Nuclear Energy (HGNE) plānus būvēt Visaginā ABWR tipa reaktoru.

„Lietuva ir mūsu Eiropai domātās stratēģijas svarīga daļa, ar kuras palīdzību mēs varam nodemonstrēt savas tehnoloģijas kopā ar būvniecības drošajām metodēm un projekta izmaksu prognozēm. Mēs daudzpusīgi atbalstam HGNE plānus ar visiem projekta aspektiem”, - ir teikts kompānijas GE Hitachi Nuclear Energy viceprezidenta D.Roderika paziņojumā, kas tika izplatīts 16.jūlijā.

Комментировать