Noskaidrotas 2013. gada vispopulārākās apņemšanās

Lai noskaidrotu kādas apņemšanās un rituāli ir populārākie, jauno gadu sagaidot, tirdzniecības centrs Galleria Riga pirms Jaungada svinībām veica aptauju. Rezultāti liecina - vairākums 2013. gadā ir apņēmušies apgūt jaunas zināšanas un prasmes, kā arī doties sen kārotā ceļojumā, savukārt 12% cer, ka tieši 2013.gadā satiks savu otro pusīti, portālu "Delfi" informē aptaujas veicēji.

Lielākā daļa respondentu (18%) atzina, ka plāno apgūt jaunas zināšanas un prasmes, bet 15% ir izlēmuši noteikti doties sen kārotā ceļojumā. Savukārt 16% aptaujāto ir iecerējuši uzlabot savu sportisko formu, bet 14% plāno vairāk pievērsties ģimenes dzīvei. 13% respondentu būtisks ir darba jautājums un ir vēlme pakāpties pa karjeras kāpnēm. 12% cer, ka 2013. gadā sastaps savu otro pusīti. Savukārt 6% plāno atbrīvoties no netikumiem - atmest smēķēšanu un lietot mazāk alkoholu.

Galleria Riga aptaujas dati liecina, ka lielākā daļa (45%) atceras savu 2012. gada apņemšanos, tomēr tikai 13% respondentu atzina, ka to pilnībā īstenojuši. Vairumam apņemšanos ir izdevies izpildīt daļēji (35%), bet 17% tas tomēr nav izdevies. Ir arī ļoti daudz tādu cilvēku, kuriem 2012. gadā nebija apņemšanās - 35%.

Lielākā daļa no aptaujātajiem atzīst, ka Jaungada svinības nav iedomājamas bez salūta vērošanas (75%), bet 53% respondentu arī Jaunā gada svinībās cer saņemt dāvanas. 30% respondentu jaunā gada sagaidīšanu nevar iedomāties bez tādas latviskās tradīcijas kā laimes liešana. 18% par neatņemu jaunā gada sagaidīšanas rituālu ir kļuvusi premjerministra uzrunas skatīšanās pa televizoru. Tāpat liela daļa (13%) vecgada vakarā ir iecienījuši skatīties filmas.

*Aptauja tika veikta elektroniski laika posmā no 13. decembra līdz 27. decembrim.

Комментировать