Jaunais “VW Golf” arī elektriskajā versijā

Internetā nonākuši attēli un informācija ar "Volkswagen Golf" elektrisko versiju, kas tiks parādīta martā notiekošajā Ženēvas autoizstādē.

Vizuāli no standarta "VW Golf" modeļa elektriskais "Golf-e" atšķiras ar citādiem buferiem, radiatora dekoratīvo režģi un lukturu noformējumu. Savukārt interjerā tradicionālais tahometrs mērinstrumentu panelī aizstāts ar pulksteni elektromobilim piekrītošo raksturlielumu attēlošanai.

"VW Golf-e" aprīkots ar elektromotoru, kas attīsta 115 zirgspēku jaudu un konstantu 270 ņūtonmetru griezes momentu. Priekšpiedziņas elektromobilis līdz 100 km/h paātrinās 11,8 sekundēs, bet tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 135 km/h atzīmes, lai taupītu elektroenerģiju.

205 kilogramus smagie 26,5 kWh litija jonu akumulatori atrodas zem aizmugurējā sēdekļa, tāpēc bagāžas nodalījuma tilpums salīdzinājumā ar standarta modeli palicis nemainīgs.

"VW Golf-e" ar pilnu uzlādi spējīgs nobraukt līdz 175 km distanci. No tradicionālās mājsaimniecības elektroligzdas akumulatori uzlādējami aptuveni piecās stundās. Ar speciālu ātrās uzlādes ierīci – 20 minūtēs.

Комментировать