Daugavpils novada Kultūras centrā notiks konference par cilvēku ar īpašām vajadzībām lomu sabiedrībā

Daugavpils novada Kultūras pārvaldes projekta koordinatore Aiga Jonele paziņoja portālam Gorod.lv, ka 27. februārī Daugavpils novada Kultūras centrā notiks starptautiska konference par cilvēku ar īpašām vajadzībām lomu sabiedrībā, ko projekta ietvaros rīko Daugavpils novada Kultūras pārvalde sadarbībā ar Zarasu kultūras centru Lietuvā.

Joneles kundze atzīmēja, ka konferences mērķis esot diskutēt par cilvēku ar īpašām vajadzībām līdzdalības iespējām sociālajās un kultūras aktivitātēs un apzināt veidus, kā uzlabot un paātrināt šīs sociālās grupas integrācijas procesus sabiedrībā.

Jāatzīmē, ka konferencē uzstāsies fonda „Nāc līdzās” vadītāja Sarma Freiberga un informēs par fonda darbu bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām iekļaušanu kultūras procesā. Fotogrāfs un sociālo projektu eksperts Ilmārs Znotiņš runās par to, kā fotomāksla palīdz cilvēkiem ar īpašām vajadzībām jaunu radošu prasmju apgūšanā. Konferences dalībnieki dalīsies pieredzē par pārrobežu sadarbības programmas projektā „Jaunrade - mana cerība” apgūto pieredzi.

Pēc A.Joneles vārdiem, konferencē piedalīsies 70 Daugavpils novada un Zarasu rajona kultūras un sociālās jomas darbinieki, mākslinieciskās pašdarbības kolektīvu vadītāji, pašvaldības deputāti un speciālisti, citu jomu pārstāvji, kuru profesionālā darbība ietver sadarbību ar cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Konferences noslēgumā projekta dalībnieki – Daugavpils novada Kultūras centra teātra grupa „Mode H” rādīs iestudējumu pēc franču rakstnieka Antuāna de Sent – Ekziperī pasakas "Mazais princis" motīviem. Tāpat būs aplūkojamas projekta gaitā tapušo mākslas un rokdarbu izstādes.

Комментировать