Aptauja: Krievijā joprojām par nedraudzīgākajām uzskata ASV, Gruziju un Latviju

Arī šogad Krievijas iedzīvotāji par nedraudzīgākajām valstīm uzskata ASV, Gruziju un Baltijas valstis, savukārt par visdraudzīgāko valsti tiek uzskatīta Baltkrievija, liecina Krievijas masu medijos publicētais "Levada -Centr" pētījums.

Saskaņā ar šo aptauju, tāpat kā iepriekšējos gados, par nedraudzīgāko atzīta ASV - 38% respondentu domā, ka ASV ir visagresīvāk noskaņota pret Krieviju. Pērn tā domāja 35%, vēsta Krievijas aģentūra "Interfax".

Tāpat par agresīvu un nedraudzīgu valsti Krievijas iedzīvotāji uzskata Gruziju – to nosaukuši 33% respondentu (pērn – 41%), Latviju par nedraudzīgu šogad uzskata 21% (pērn – 26%), Lietuvu – 17% (pērn – 25%) un Igauniju – 16% (pērn – 23%)

Par visdraudzīgāko valsti atzīta Baltkrievija, kuru par tādu uzskata 46% aptaujāto, kā arī Kazahstāna (31%), Ķīna (20%), Ukraina (16%) un Vācija (14%).

Tai pat laikā 51% aptaujāto kopumā atzinuši, ka pozitīvi izturas pret ASV, bet 38% pret ASV noskaņoti negatīvi. Pret Eiropas Savienību pozitīvi noskaņots 61% aptaujāto, bet negatīvi – 23%. Savukārt pret Baltkrieviju pozitīvi nosakņoti 83%, negatīvi – 7%.

Комментировать