Jūnijā sarukusi SC un «Vienotības» popularitāte, audzis atbalsts ZZS

Jūnijā populārāko partiju trijnieku joprojām veido politiskā apvienība "Saskaņas centrs" (SC), "Vienotība" (V) un Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), taču SC un V atbalsts mazinājies, liecina "Latvijas Faktu" jūnijā veiktā aptauja.

Jūnijā veiktā aptauja liecina, ka vēlēšanās par SC balsi atdotu 24,4% aptaujāto, maijā tie bija 26%. Par "Vienotību" balsotu 12,2%, bet maijā tie bija 14,6%. Savukārt par opozīcijā esošo ZZS jūnijā būtu balsojuši 11,1% vēlētāju, maijā tie bija 8,1% aptaujāto.

Audzis arī "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK reitings. Maijā par šo partiju bija gatavi balsot 6,1% aptaujāto, bet jūnijā jau 7,2%. Par Reformu partiju (RP) jūnijā bija gatavi balsot 1,5% respondentu, kas ir mazāk nekā maijā, kad partijas reitings bija 2,4%.

Partijai "Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā" atbalstu jūnijā pauda 1% vēlētāju, Vladimira Lindermana dibinātajai partijai "Par dzimto valodu" - 0,4% iedzīvotāju, bet Latvijas Sociāldemokrātiskajai strādnieku partijai - 0,8% aptaujāto. Par kādu citu partiju jūnijā bija gatavi balsot 0,1% aptaujāto.

Ja jūnijā notiktu vēlēšanas, tad tajās nepiedalītos 12,9% aptaujāto, bet 28,4% nebija izlēmuši par ko atdot savu balsi.

"Latvijas Faktu" aptauja veikta no 8.jūnija līdz 18.jūnijam, un tajā piedalījās 1003 Latvijas pilsoņi.

Комментировать