Brīvdienas būs lietainas

Brīvdienās laika apstākļus virs Latvijas noteiks rietumu ciklons. Ar to saistītas frontes noteiks mākoņu daudzumu un atnesīs lietainu laiku.

Piekrastes rajonos pastiprināsies rietumu puses vējš, brāzmās sasniedzot 15-17 m/s. Mākoņiem aizklājot debesis, gaisa temperatūra nakts stundās pieturēsies +10…+15 grādu robežās, bet dienā tā paaugstināsies līdz +15…+20 grādiem, BNN noskaidroja Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrā.

Sākot no otrdienas, ciklona ietekme pavājināsies, un virs Latvijas pakāpeniski veidosies neliels augsta spiediena atzars, līdz ar to nokrišņi mitēsies, un biežāk uzspīdēs saule. Debesīm skaidrojoties, nakts stundās temperatūra noslīdēs līdz +7…+12 grādiem, tomēr, pūšot rietumu puses vējam, gaisa temperatūra piekrastē būs nedaudz augstāka, un sasniegs +15…+17 grādus. Dienas stundās gaiss iesils līdz +19…+22 grādiem.

Darba nedēļās nogalē, anticiklonam tālāk pastiprinoties, vējš pakāpeniski iegriezīsies no dienvidiem un Latvijā ieplūdīs vēl siltāks gaiss. Nokrišņi netiek gaidīti, un gaisa temperatūra naktī pieturēsies +12…+17 grādu robežās, bet dienā termometra stabiņš pakāpsies līdz pat +20…+24 grādu atzīmei.

Комментировать