Nissan nāk klajā ar Nismo viedpulksteni autovadītājiem

Automašīnu ražotājs Nissan nācis klajā ar viedpulksteni, kas uzrauga transportlīdzekļa, kā arī autovadītāja sniegumu, ziņo BBC.

Nissan Nismo mēra lietotāja sirdsdarbību, temperatūru un citus biometriskos datus, bet tas palīdz lietotājam arī uzraudzīt spēkrata sniegumu, tai skaitā vidējo ātrumu un degvielas patēriņu.

«Savienojamība ir autoražotāju jaunais kaujas lauks,» teicis Čass Halets, What Car? galvenais redaktors. «Internets automašīnā tuvojas, un tagad, kad patērētājelektronika fokusējas uz pulksteņiem bāzētām tehnoloģijām, Nissan izvirzās spēles līderpozīcijās un apvieno šīs abas lietas kopā ļoti gudrā veidā,» viņš skaidrojis. Nismo pulksteni var savienot ar automašīnas datorsistēmu. Lietotāji var saņemt arī Nissan vēstījumus.

Nissan ar paziņojumu par viedpulksteni nācis klajā pirms Frankfurtes autoizstāde, kas norisināsies līdz 22. septembrim.

Viedpulksteņi, tai skaitā Samsung Galaxy Gear un Sony Smartwatch 2, ir jaunākā modes tendence, bet Halets uzskata, ka pulksteņi, kas savienoti ar automašīnām, varētu kļūt vēl populārāki. «Iedomājieties, ja jūs varētu uzsildīt savas automašīnas dzinēju aukstā dienā vēl pirms esat spēkratā iekāpis vai uzlaist sava kabrioleta jumtu, kad sācis līt un tas novietots ārā,» skaidrojis eksperts.

Nissan Leaf elektriskā automašīna jau tagad ļauj lietotājiem ar to mijiedarboties, izmantojot mobilos tālruņus.

Комментировать