Eiropas karatē čempionāts varētu notikt Daugavpilī

Nelielā Polijas pilsētā Žukovā (Zukowo) norisinājās nozīmīgi priekš Eiropas karatē pasākumi, ko vadīja mūsdienu karatē patriarhs Kennets Funakoši (10. dans, ASV), informē Sporta pārvaldes portāls.

Pasākumu programma bija plaša un sastāvēja no zinātniski – prakstiska karatē semināra, karatē meistaru līmeņu (danu) eksāmena un tika novadīts XV Pasaules Karatē čempionāts (FSKA).

Daugavpils pilsēta var lepoties ar jaunu karatē Meistaru, kas, veiksmīgi tiekot galā ar visām eksāmena grūtībām un prasībām, ieguva karatē Melno jostu. Tas ir Daugavpils Karatē Akadēmijas „LFSKA”audzēknis Jurijs Orehs. Eksāmena noslēgumā Kennets Funakoši viņam piesķīra 1. danu (Shodan), bet mūsu Karatē Akadēmijas prezidents Andrejs Komars viņam uz kimono uzsēja Melno jostu! 

Pasaules čempionātā Karatē Akadēmijas „LFSKA” sportistiem nācās cīnīties grūtākajās kategorijās - gan pēc dalībnieku skaita, gan pēc reitinga. Aleksandra Lebedeka izcīnīja augsto 3. vietu savā vecuma kategorijā. Lieliski cīnījās, iekļūstot stiprāko pieciniekā, arī Ē. Medņikovs, A. Kacs, J. Orehs, E. Juršens un I. Medņikova. 

Speciālā FSKA komitejas organizētā sanāksmē Daugavpils pilsēta tika izvēlēta kā kandidāts, kur 2016. gadā norisināsies Eiropas Karatē čempionāts! Andrejs Komars, kā oficiālais FSKA pārstāvis Latvijā, iekļauts karatē čempionātu organizācijas komitejā. 

Daugavpils Karatē Akadēmija „LFSKA” pateicas visiem karatē entuziastiem par atbalstu! 

Detalizētāka informācija par pasākumiem pieejama Akadēmijas „LFSKA” mājaslapā.

Комментировать