Valsts kontrole sagatavo lēmumu par Daugavpils pašvaldības revīzijas laikā konstatēto trūkumu novēršanas darbību likumību

Kā ziņo Valsts kontrole, dienests no Daugavpils pašvaldības ir saņēmis informāciju par ieteikumu ieviešanas gaitu, kuri tika sniegti revīzijas gaitā „Daugavpils pilsētas pašvaldības darbība, nodrošinot kapitālsabiedrību darbības efektivitāti un atbilstību normatīvo aktu prasībām”.

Pašvaldības vēstulēs ir sniegta informācija par ieteikumu ieviešanas grafika ievērošanu. Izvērtējot informāciju, kuru Daugavpils pilsētas pašvaldība bija iesūtījusi Valsts kontrolei līdz 2013.gada 30.augustam par 7 ieteikumu izpildi no 11, Valsts kontrole 2013.gada 11.septembrī nosūtīja vēstuli Daugavpils pilsētas pašvaldībai, norādot, ka Daugavpils pilsētas pašvaldības veiktās darbības un ieviestās kontroles procedūras ir nodrošinājušas piecu ieteikumu ieviešanu un divu ieteikumu ieviešanas uzsākšanu (6.p. – par tarifiem un 10.p. – par dienesta automobiļu ekspluatāciju). Daugavpils pilsētas pašvaldībai tika pieprasīta papildu informācija par Ieteikumu šo punktu ieviešanu. 3. oktobrī Valsts kontrole saņēma informāciju par šo punktu prasību ieviešanu un informāciju par pārējiem Ieteikumiem.

Šobrīd Valsts kontrolē tiek izvērtēti Daugavpils pilsētas pašvaldības iesniegtie dokumenti un tiek gatavota atbildes vēstule Daugavpils pilsētas pašvaldībai. Līdz 25. oktobrim Valsts kontrolei Saeimas komisijai jāiesniedz viedoklis par Daugavpils pilsētas pašvaldības veiktajām darbībām likumības revīzijā konstatēto trūkumu novēršanai.

Atbildot uz jautājumiem par pašvaldības komercdarbību, Valsts kontrole paziņoja, ka revīzijas apjomā tika iekļauts jautājums par pašvaldības rīcības atbilstību normatīvo aktu prasībām, īstenojot autonomās funkcijas komercdarbības veidā. Revīzijas rezultātā Daugavpils pilsētas dome tika aicināta veikt izvērtējumu, vai SIA "Daugavpils zobārstniecības poliklīnika", PSIA "Sadzīves pakalpojumu kombināts", AS "Daugavpils specializētais autotransporta uzņēmums", SIA "Parkings D", SIA "Labiekārtošana D" komercdarbība atbilst prasībām par nosacījumiem, kuriem iestājoties, publiska persona drīkst veikt komercdarbību.

Pēc Valsts kontroles informācijas Daugavpils pilsētas pašvaldība bija pieņēmusi lēmumu, ka „Latgales laiks” daļas netiks paturētas pašvaldības īpašumā, līdz ar to revīzijas apjomā netika iekļauts jautājums par SIA "Latgales laiks" komercdarbības izvērtēšanu. Tādēļ struktūra nesniedz komentārus par pašvaldības lēmuma izpildi par šī uzņēmuma daļu atsavināšanu.

Tāpat Valsts kontrole ziņo, ka līdz 30. septembrim vēl nebija saņemta informācija par Ieteikumu ieviešanas laika grafika 1.punktā minēto ieteikumu ievērošanu (par uzņēmumu darbības atbilstību likumdošanai). Šo informāciju Valsts kontrole gaida pēc atbilstoša domes lēmuma apstiprināšanas.

Комментировать