P.Dzalbe apbalvos daugavpiliešus, kuri 9.novembrī visaktīvāk piedalīsies talkā

Kā ziņots, 9.novembrī Daugavpilī tiek rīkota talka „Tīrības diena”, piedalīties kurā tiek aicināti visi pilsētnieki. 

Takotājiem būs iespēja arī piedalīties talkas sacensībās un vinnēt jaukas balvas, kuras 15.novembrī pasniegs pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe, ziņo pašvaldība.

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” vides speciāliste Tatjana Livčāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka ideju par aktīvāko talkotāju apbalvošanu izteica pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe. Pateicoties P.Dzalbes iniciatīvai, talkotāji ne tikai gūs gandarījumu no paveiktā, bet arī balvā saņems iespēju piedalīties ekskursijā uz PET pudeļu pārstrādes rūpnīcu Jelgavā un dāvanu karti uz Līvu akvaparku.

T.Livčāne pastāstīja, ka patlaban dalībai talkā esot pieteicies diezgan liels interesentu skaits, uz aicinājumu piedalīties talkā un padarīt pilsētu tīrāku atsaucās vairākas skolas, kuras tīrīs pašu izvēlētās teritorijas. Rudens talkā piedalīsies arī pašvaldības iestādes, sabiedriskās iestādes, valsts struktūru nodaļas. Piemēram, 17.vidusskolas skolēni sakārtos 5 vietas, 11.vidusskola saskaņā ar tradīciju sakārtos ūdenskrātuvi „Parohovka”, 15.vidusskola – parku, Gubiščes ezera krastu. Talkā piedalīsies arī sabiedriskās organizācijas „5.elements”, „Sudraba ābele”, pašvaldības iestādes – Vispārējās un profesionālās izglītības pārvalde, Tramvaju uzņēmums, DzKSU, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs u.c.

Tiek plānots, ka 1/3 no savāktiem atkritumiem tiks apglabāta, bet lielākā daļa – sašķirota un pārstrādāta, kas finansiālajā ziņā būs daudz izdevīgāk. Pašvaldība gatavo bukletus, kuri tiks veltīti sadzīves atkritumu šķirošanai un pārstrādei. Arī ekskursija uz pudeļu pārstrādes rūpnīcu būs informācijas kampaņas daļa, kuras mērķis ir informēt iedzīvotājus par nepieciešamību šķirot atkritumus, tādējādi rūpējoties par apkārtējo vidi.

Tatjana Livčāne atzīmēja, ka rudens talka Daugavpilī ir akcija, ar kuras palīdzību pilsētas pašvaldība cer padarīt pilsētu tīrāku un sagatavot to ziemai, kā arī informēt iedzīvotājus par nepieciešamību rūpēties par mūsu pilsētu.

Komunālās saimniecības pārvalde pateicas visiem, kuri ir atsaukušies uz aicinājumu piedalīties šajā talkā.

Sīkāka informācija par talku un dalības noteikumiem pieejama pašvaldības mājas lapā.

Комментировать