Vācijā valda satraukums par ekonomisko sankciju pret Krieviju sekām 7

Pēdējā laikā Vācijas ekonomistu un analītiķu vidū būtiski pieaug satraukums, kuru rada prognozējamās sankciju ieviešanas pret Krieviju sekas.

Pēc Vācijas Rietumu ekonomikas komitejas ģenerāldirektora Raidera Lindlera datiem, kuri ir publicēti vienā no interneta resursiem, daudzas Vācijas kompānijas uz sava piemēra jau izjutušas šo sankciju sekas. Tāpat viņš pauž satraukumu par to, ka tālākā politiskās situācijas pasliktināšanās Ukrainas austrumu reģionos ļoti negatīvi ietekmēs Vācijas ekonomiku, – ziņo smiua.net.

Pēc BASF ģenerāldirektora Kurta Boka vārdiem Vācijas politiķiem nekavējoties jāpadomā par sankciju atcelšanu, jo šādi ignorējot Krieviju, jāapsver visus pozitīvos un negatīvos aspektus, kuri radīsies šāda boikota rezultātā.

Tāpat rūpīgi jāanalizē, kas tieši lielākā mērā cietīs – Vācijas vai Krievijas puse. Lēmumi jāpieņem, ņemot vērā savas valsts intereses.

Kā atzīmēja Vācijas Ekonomikas pētījumu institūta pārstāvis Marsels, par galveno mērķi kļuva problemātiskās Eiropas bankas, kuras izjūt nopietnas finanšu grūtības. Tādēļ ekonomikas stabilizācija ES zonā ir apdraudēta.

 

Комментировать 7