J.Lāčplēsis par Krievijas un Ukrainas attiecībām: Cerams, ka traģisku seku nebūs

Kārtējās Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā žurnālisti uzdeva Daugavpils mēram Jānim Lāčplēsim jautājumus par to, vai pašvaldības rīcībā ir informācija, kādā veidā pašreizējas Krievijas un Ukrainas attiecības ietekmē vai var ietekmēt Daugavpils ekonomiku.

„Uzskatu, ka ar Krievijas un Ukrainas attiecībām saistītos jautājumus skata augsta līmeņa starptautiskās organizācijas un politiķi, un diez vai Daugavpils iejauksies. Mēs, tāpat kā visi cilvēki, ceram, ka traģisku seku nebūs. Gribētos, lai mūsu pilsētas iedzīvotāji nesaskartos ar ekonomiskām problēmām”, paziņoja mērs.

Jāatzīmē, ka Daugavpils vicemērs Dmitrijs Rodionovs, kurš ir pilsētas biznesa jomas kurators, paziņoja portālam Gorod.lv, ka gadījumā, ja Eiropa ieviesīs ekonomiskas sankcijas pret Krieviju, varētu ciest vairāki Daugavpils uzņēmumi. Saskaņā ar datiem, kurus Attīstības departaments ieguva lielāko vietējo uzņēmēju aptaujas rezultātā, sankciju gadījumā ar problēmām varētu saskarties pilsētas mašīnbūves un metālapstrādes joma, autopārvadātāji, gaļas izstrādājumu ražotāji. Dažu uzņēmumu produkcijas apgrozījums varētu sarukt līdz 70-80%.

 

Комментировать