Slavjanskā bērnudārzu bērnus neatdod vecākiem

Prokrievisko separātistu sagrābtajā Slovjanskā, kur ceturtdien izcēlās apšaude,separātistu līderis Vjačeslavs Ponomarevs, kas pats sevi pasludinājis par Slovjanskas mēru, devis komandu saviem kaujiniekiem uzdevumu ieņemt vietējos bērnu dārzus, savā Facebook lapā ziņo žurnālists Romans Burko,vēsta UNIAN.

"Apmēram pieci bruņoti kaujinieki ar ieročiem rokās dežurē pie bērnudārziem un skolām. Vecākiem, kuri atnākuši pakaļ savām atvasēm, ar visdažādākajiem ieganstiem tiek skaidrots, ka bērnus izņemt no dārziņa tagad nevar, jo visiem ir jākaro "Doņeckas republikas" pusē ," raksta Burko, norādot, ka separātistu līderis Vjačeslavs Ponomarevs izmanto Putina taktiku - "piesegšanos" ar sievietēm un bērniem.

Tikmēr Slovjanskā Ukrainas spēki sākuši pretterorisma operāciju. Ukrainas armija sākusi uzbrukumu Slovjanskas pilsētai, ap kuru kontrolposteņus ir izvietojuši prokrieviskie separātisti, kuru vidū ir brīvprātīgie no Krievijas, Baltkrievijas, Kazahstānas.

Pie kontrolposteņiem parādījušies bruņoti cilvēki un virs pilsētas lido helikopteri, pilsētā atslēgti telefonu sakari, bet viens no separātistu kontrolposteņiem ir aizdedzies, raksta "Korrespondent".

 

Комментировать