„Jaunā konservatīvā partija” nav atklājusi informāciju par deputātu kandidātu tautību un ģimenes stāvokli – Latgale nav izņēmums

Divpadsmito Saeimas deputātu kandidātu sarakstu Centrālajai vēlēšanu komisijai (CVK) iesniegusi „Jaunā konservatīvā partija”.

Atzīmēsim, ka partijas Latgales saraksta, kurā ir 12 cilvēki, līdere ir rīdziniece, AS „Lauku Avīze” redaktore Eva Martuža. Turklāt partijas sarakstā ir vēl 6 galvaspilsētas pārstāvji – SIA „AG Biznesa konsultācijas” valdes loceklis un SIA „Lattelecom” līgumdarbinieks Raitis Bukovskis (5. numurs), SIA „IT Risinājumi”, SIA „Saulīšu internets”, SIA „AM” un SIA „Qwerty” valdes priekšsēdētājs Jānis Martužs (6. numurs), tālākizglītības mācību iestādes „RASA” metodiķe un SIA „Hobiju kursi” pasniedzēja Ira Alksne (7. numurs), Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras vecākā inspektore Darja Orele (8. numurs), Latvijas universitātes juriste Vineta Kiršteine (10. numurs) un bezdarbnieks Ivars Jasmanis (12. numurs).

Turklāt šajā sarakstā var atrast Olaines, Ķekavas un Tukuma novadu iedzīvotāju vārdus.

Tādējādi „Jaunās konservatīvā partijas” Latgales sarakstā pārstāvēti tikai divi mūsu reģiona iedzīvotāji – Preiļu (2. numurs) un Līvānu (4. numurs).

Runājot par partiju kopumā, jāatzīmē, CVK statistikas datos norādīts, ka vairākums Saeimas deputātu krēslu pretendentu ir vīrieši – 66, savukārt pārējie 31 kandidāts ir sievietes. Jaunākajam partijas biedram ir 21 gads, bet vecākajam – 72.

Augstākā izglītība ir 80,4% deputātu kandidātiem (78 cilvēkiem), pārējiem 19,6% (19 cilvēkiem) ir vidējā izglītība.

Īpaši interesants ir fakts, ka neviens no „Jaunās konservatīvā partijas” deputātu kandidātiem nav norādījis ne savu tautību, ne ģimenes stāvokli.

Atzīmēsim, ka 85 no 97 deputātu kandidātiem strādā, 2 ir studenti, 2 – bezdarbnieki, 4 – pašnodarbinātas personas, 1 – pensionārs un vēl 3 cilvēki atzīmējuši variantu „cits”.

Atgādināsim, ka CVK sarakstus pieņems līdz 5. augustam, savukārt 12. Saeimas vēlēšanas Latvijā notiks šā gada 4. oktobrī.

Комментировать