Daugavpils domei uzdāvinās dzīvojamo māju, kuras vērtība sastāda vairāk nekā 3 milj. eiro

Daugavpils domes 7. augusta Finanšu komitejas sēdē deputāti atbalstīja un nodeva galīgai deputātu apstiprināšanai lēmumu par nekustamā īpašuma dāvinājuma saņemšanu sabiedriskajām vajadzībām, kurš sastāv no zemes gabala un ēkas Gaismas ielā 7, Ruģeļos.

Īpašums ir reģistrēts Zemesgrāmatā uz privātfirmas vārda, kura, mainot nosaukumu, tagad nodod domei nekustamo īpašumu par velti. Tautas kalpiem tika paskaidrots, ka runa ir par zemes gabalu ar platību 3 672 kvadrātmetri, uz kura atrodas 105 dzīvokļu dzīvojamā māja. 2012. gadā tā tika novērtēta un ir apmierinošā stāvoklī.

Zemes īpašnieks paziņoja, ka objekta bilances vērtība sastāda 3,264 milj. eiro. Mājai ir pieslēgtas komunikācijas, bet dzīvokļiem ir pelēkā apdare.

Atbilde uz jautājumu, cik budžeta līdzekļu būs nepieciešams, lai savestu ēku kārtībā, lai pēc pašvaldības ieceres iekārtot pašvaldības dzīvokļus, komitejas sēdē netika saņemta. Pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis apliecināja, ka piedāvāto ēku pārvērst par mājokļiem ir lētāk nekā būvēt jaunu māju.

Īpašumu atsavināšanas nodaļas vadītāja Aija Vilcāne apstiprināja, ka šī ēka agrāk tika piedāvāta pašvaldībai par naudu. Tā kā ne dome, ne kāds cits nevēlējās to nopirkt, patlaban firma atdod to par velti. Atbildot uz jautājumu, vai speciālistiem šī privātfirmas rīcība nešķiet dīvaina un vai informācija par to, ka objektam ir noteikti tehniski trūkumi, A. Vilcāne atzīmēja, ka dzīvokļiem nepieciešams remonts, tādēļ ēku nav tik viegli pārdot. Runājot par pieņēmumiem, ka ēka nav labā tehniskā stāvoklī, tad šāda informācija, ja tā tiks apstiprināta, deputātiem būs pieejama līdz domes sēdei, paskaidroja nodaļas vadītāja. Tāpat līdz galīgā lēmuma pieņemšanas brīdim tiek plānots aprēķināt, cik līdzekļu būs nepieciešams ēkas sakārtošanai un uzturēšanai.

Atzīmēsim, ka 2009. gadā dzīvokli Gaismas ielas 7 9. stāvā pārdeva par 850 latiem par platības kvadrātmetru un dāvanā piedāvāja automašīnu.

Комментировать