Есть вопрос: в подъезде сняли оконные ручки, чтобы не застудить цветы. А если ЧП? 45

В рамках проекта «Задай вопрос самоуправлению Даугавпилса» прислал письмо читатель «Нашего города» Владислав.

«Наступают холода, и люди переносят цветы с балконов на лестницу. Ставят их в проходах и на подоконник и при этом снимают оконную ручку, чтобы не дай бог кто-то не открыл окно проветрить подьезд – это по Архитекту, 25. А запах газа, а "скорая помощь"? Существуют ли проверки подьездов со стороны ПЖКХ?».

Ответ подготовили на Предприятии жилищно-коммунального хозяйства Даугавпилса: «Загромождение лестничной клетки и других мест общего пользования, а также снятие оконных ручек, противоречит Требованиям пожарной безопасности (Требования пожарной безопасности, которые нужно соблюдать физическим и юридическим лицам, определяют Правила Кабинета министров № 238 от 19 апреля 2019 года).

Соблюдение данных требований в местах общего пользования проверяет Государственная пожарно-спасательная служба.

О снятых оконных ручках жильцы дома могут сообщить в свое домоуправление (в данном случае – второе домоуправление, по тел. 654 44031) или прийти в ПЖКХ (ул. Лиепаяс, 21) и написать заявление».

Напоминаем, что любой желающий может задать свои вопросы городскому руководству и работникам самоуправления, специалистам городских служб и предприятий – это можно сделать прямо здесь.

Ir jautājums: logu rokturi kāpņutelpā tika noņemti, lai ziedi nesasaltu. Ko darīt, ja ir ārkārtas situācija?

Projekta "Uzdod jautājumu Daugavpils pašvaldībai" ietvaros vēstuli atsūtījis lasītājs Vladislavs.

Tuvojas aukstais laiks, un cilvēki no balkoniem pārvieto ziedus uz kāpnēm. Viņi tos novieto kāpņutelpās un uz palodzes un tajā pašā laikā noņem loga rokturi, lai nedod Dievs kāds atver logu, lai izvēdinātu ieeju – tā ir Arhitektu ielā 25. Bet ja gāzes smaka, ja ātrā palīdzība? Vai DDzKSU veic kāpņutelpu pārbaudes?"

Atbilde sagatavota Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumā: “Kāpņutelpas un citu koplietošanas telpu traucēšana, kā arī logu rokturu noņemšana ir pretrunā ar Ugunsdrošības prasībām (Ugunsdrošības prasības, kas fiziskajām un juridiskajām personām jāievēro, nosaka Ministru kabineta 2016. gada 19. aprīļa noteikumi Nr.238 ""Ugunsdrošības noteikumi’’).

Šo prasību ievērošanu publiskajās vietās pārbauda Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests.

Mājas iedzīvotāji par izņemtajiem logu rokturiem var ziņot savai namu pārvaldei (šajā gadījumā 2. mājas pārvaldei, pa tālruni 654 44031) vai ierasties uz DDzKSU (Liepājas ielā 21) un uzrakstīt iesniegumu.

Atgādinām, ka ikviens var uzdot savus jautājumus pilsētas vadībai un pašvaldības darbiniekiem, pilsētas dienestu un uzņēmumu speciālistiem – to var izdarīt šeit.

Sagatavots ar Daugavpils pilsētas pašvaldības atbalstu

Комментировать 45