Daugavpils Centrālajā parkā jau uzstādīts Mīlestības koks, kas tiks svinīgi atklāts nedēļas beigās

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Piektdien, 19.oktobrī, Daugavpils Centrālajā parkā tiks svinīgi atklāta jaunā pilsētas ievērojamā vieta – oriģināls metāla koks, kurā pēc laulības noslēgšanas ceremonijas Dzimtsarakstu nodaļā jaunlaulātie atstās slēdžus kā mūžīgās mīlestības simbolu.

Mūsu pilsētniekiem jau bija iespēja novērtēt metāla konstrukciju spilgti oranžā krāsā 2,5 metru augstumā, kas tika uzstādīta pie Daugavpils pilsētas dzimtsarakstu nodaļas jau pirmdien, 15.oktobrī. Metāla koku rotā rekonstrukcijas dēļ no tilta pāri Laucesas upei noņemtie slēdži.

Pēc Daugavpils pilsētas Dzimtsarakstu nodaļas vadītājas Helēnas Soldatjonokas vārdiem, neparasta koka svinīgās atklāšanas dienā vairāki pāri noslēgs laulību un atstās uz koka savus slēdžus. Kā arī 19.oktobrī šeit apsveiks zelta kāzās ģimeni, kas nodzīvojusi laulībā 50 gadus.

Tradīcija atstāt slēdžus uz tiltiem radusies 1990.gados pēc itāļu autora Federiko Močes romāna „Trīs metri virs debesīm” publicēšanas. Daiļdarba varoņi kā savas mīlestības apliecinājumu atstāja slēdzi uz sena tilta Florences pilsētā. Pašlaik uz minētā tilta jau ir atstāti desmiti tūkstoši slēdžu, kā rezultātā tika iebrucis viens no tilta gaismekļiem un pilsētas vadība aizliedza turpmāk atstāt uz tilta jaunus slēdžus, nosakot soda naudu 50 eiro apmērā. Cerēsim, ka  Daugavpils koks izturēs mūsu jaunlaulāto jūtu apliecinājumu slēdžu veidā.

Atgādināsim, ka pilsētas pašvaldība ieplānojusi Centrālajā parkā pie Dzimtsarakstu nodaļas ierīkot Jaunlaulāto aleju, bet vicemērs Vjačeslavs Širjakovs apsolīja, ka līdz ar to oriģinālās idejas un pārsteigumi nebeigsies.


Написать комментарий