Otrdienas rītā bez elektrības 2500 mājsaimniecības

spice.ucoz.lv
spice.ucoz.lv

Otrdienas rītā bez elektrības ir apmēram 2500 mājsaimniecības, to intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Vētra bez elektrības ir atstājusi lielākoties cilvēkus Ziemeļvidzemē, atzina Bidere. Ziņu, ka bez elektrības būtu svarīgas iestādes, piemēram, slimnīcas, nav. Ņemot vērā to, ka otrdienas rītā vējš turpina pastiprināties, AS "Sadales tīkli" plāno strādāt pastiprinātā režīmā.

Savukārt VAS "Latvijas Valsts ceļi" informē, ka stiprais vējš var sagāzt kokus un to zarus, tā var tikt nodarīti bojājumi arī satiksmes organizācijas līdzekļiem – ceļa zīmēm, apgaismes stabiem un luksoforiem. Tāpēc atbildīgie dienesti aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem un pievērst pastiprinātu uzmanību ne tikai ceļam, bet arī vērot apkārtni un informēt atbildīgos par nolūzušiem kokiem un sabojātu ceļa aprīkojumu, kas traucē vai apdraud satiksmi.

Sinoptiķi brīdina, ka otrdien dienvidrietumu, rietumu vējš Kurzemē un Vidzemē brāzmās sasniegs vētras spēku: 20 – 24 metrus sekundē.


 


Написать комментарий