Latvijas pašvaldību savienības vadība saskata pozitīvas pārmaiņas Daugavpilī

V.Cigankova foto
V.Cigankova foto

 

12. janvārī Daugavpili apmeklēja Latvijas pašvaldību savienības (LPS) delegācija, kuru vadīja organizācijas priekšsēdis Andris Jaunsleinis. 

Daugavpilī viesi iepazinās ar realizētajiem projektiem, apmeklēja jaunuzbūvētos objektus, saņēma informāciju par ES līdzekļu piesaisti un Daugavpils pieredzi šajā jomā.

Andris Jausleinis Daugavpilī nav bijis divus gadus un atzina, ka pilsēta ir krietni mainījusies un uz pozitīvo pusi, realizēti daudzi interesanti projekti.

Vizītes noslēgumā LPS delegācija tikās ar Daugavpils Domes vadību un Domes struktūru, kapitālsabiedrību vadītājiem.

Atklājot tikšanos Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova uzsvēra, ka Pašvaldību savienība ir Domes galvenais stratēģiskais partneris.
Ž. Kulakova: “Es augstu vērtēju Latvijas pašvaldību savienības darbu, jo tā ir reāla palīdzība mums. Daudz izdarīts pašvaldību interešu aizstāvēšanā valsts budžeta stādīšanas laikā. Pašvaldību savienība ir nozīmīgs atbalsts arī citos jautājumos, kas skar pašvaldības. Liels paldies jums par darbu.”

Viesiem tika demonstrēta prezentācija “Daugavpils- iespēju pilsēta”, filma par pilsētā paveikto 2011. gadā. LPS vadība prezentēja savu redzējumu ES fondu sadalē nākamajā plānošanas periodā. Saistībā ar to notika arī diskusija par ES fondu līdzekļu sadales principiem nākamajā periodā un prioritārām jomām.


Написать комментарий