Pirmo reizi Latvijā pasniegs 'Alus gada balvu'

ultras.lv
ultras.lv

Otrdien folkklubā "Ala" pirmo reizi Latvijā pasniegs "Alus gada balvu". Balvas ierosinātājs un organizētājs ir biedrība "Latvijas alus muzejs" (LAM), kas nodibināts 2010.gadā.

Biedrības darbā ir iesaistījušies tagad pensionētie, bijušie Latvijas alus darītavu vadošies speciālisti, alus rekvizītu kolekcionāri, alus vēstures pētnieki. Biedrības pamatuzdevums ir, apvienojot visu Latvijas alus darītavu centienus, izveidot Latvijas alus muzeju.

Biedrībai ir izveidojusies laba sadarbība ar visām alus darītavām un alus ražotāju organizācijām, alus atribūtikas kolekcionāru organizācijām un kolekcionāriem. Organizācija uzskata, ka Latvijas alus ražotāji ir spējīgi vienoties un sadarboties visos jautājumos, kuri neskar tiešo konkurenci, lai nostiprinātu alus ražotāju pozīcijas sabiedrības acīs, celtu nozares prestižu un veicinātu tās ilgtspējīgu izdzīvošanu.

LAM arī uzskata, ka konkurences apstākļos ir būtiski salīdzināt un izvērtēt Latvijā ražoto alu, iesaistot šajā procesā ar tiešo ražošanu un izplatīšanu nesaistītus cilvēkus, neatkarīgus ekspertus.

"Tas ir mēģinājums rosināt sabiedrībā plašāku interesi un celt lepnumu par alus ražošanas nozīmīgumu valsts tautsaimniecībā, iesaistīt plašāku sabiedrību produkcijas kvalitātes, lietošanas kultūras problēmu izvērtēšanā", par "Alus gada balvu" saka LAM valdes priekšsēdētājs Andrejs Šikors. Viņš ir pārliecināts, ka alus darīšanai un lietošanai ir sava vieta mūsu tautas un valsts vēsturiskajās un arī mūsdienu kultūras tradīcijās.


Написать комментарий