Aktieri topošajai filmai «Vīna vosora deļ vysu» atlasīti

foto publika.lv
foto publika.lv

No šī gada maija līdz oktobrim Rēzeknes novada Ozolaines pagastā notiks jaunākās latgaliešu filmas „Vīna vosora deļ vysu” filmēšana. 

Vienu no galvenajām lomām spēlēs Andris Rudzinskis, plašākai sabiedrībai pazīstams kā Boņuks Jāņa Streiča kinofilmā „Cilvēka bērns”.

Kā arī filmā spēlēs: Daila Ekimāne, Ilmārs Dreļs, Anita Graudiņa, Olga Jermakova, Līna Zaharāne, Ieva Stanka, Uldis Lupiks, Artūrs Butkevičs u.c.

Februārī notikušajā aktieru atlasē atsaucība izrādījās necerēti liela – 58 pretendenti, filmēties gribētāji bija vecumā no diviem līdz pat 76 gadiem. Aktieru atlasē piedalījās visa filmēšanas grupa: scenārija autores – dzejnieces Ingrīda Arcihoviča un Ineta Atpile-Jugane, kā arī montāžas režisors Sergejs Čakāns, skaņas operators Vitālijs Dudarenoks, gaismas un specefektu režisors Artis Vītols, fotogrāfs-dizaineris Edgars Pavlovskis, dekorators Kristaps Višs, māksliniece Inese Dundure, kostīmmāksliniece, grimētāja Sandija Sarkane, aktieru atlases speciālists Jānis Aleksāns un idejas autors un režisors Edgars Blinovs.

Latgolys entuziastu grupa filmā vēlas pastāstīt par savu dzimteni- Latgali, atspoguļot to, ko ikdienā bieži vien nepamanām vai uztveram kā pašsaprotamu. Filma ir balstīta uz reāliem notikumiem, kuri risinās Latgales iedzīvotāju ikdienā. Īstenojot šo projektu, tiks popularizēta Latgales kultūra, tradīcijas un latgaļu valoda vietējā, nacionālā un starptautiskā līmenī. Viena vasara, bet katra varoņa dzīvē tā ienes ko citu.

Filma «Vīna vosora deļ vysu» skatītājiem tiks demonstrēta nākamajā gadā, informē filmas un Latgales entuziastu grupas PR speciāliste Laura Sondore.


Написать комментарий