Leģionāru piemiņas dievkalpojumā piedalās vairāki VL-TB/LNNK politiķi

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Rīgas Domā piektdien notiekošajā latviešu leģionāru piemiņas dievkalpojumā piedalās vairāki nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) politiķi.

Kā novēroja aģentūra LETA, uz dievkalpojumu ieradušies VL-TB/LNNK Saeimas frakcijas deputāti Kārlis Krēsliņš, Dzintars Rasnačs, Inese Laizāne, Vineta Poriņa, Dzintars Kudums, Ilmārs Latkovskis, Ināra Mūrniece, Raivis Dzintars un Jānis Dombrava.

Uz dievkalpojumu ieradies bijušais "tēvzemiešu" ministrs Normunds Broks un Rīgas domes deputāts Jānis Atis Krūmiņš.

Dievkalpojumā piedalās arī "nacionālists" Aivars Garda ar savām domubiedrenēm Līgu Muzikanti un Lieni Apini, savukārt citi viņu piekritēji dala aģitācijas laikrakstu "DDD".

Dievkalpojumu apmeklē arī vairāki "Visu Latvijai" jaunieši ar Latvijas, Lietuvas un Igaunijas karogiem, no kuriem vēlāk plānots izveidot aleju, godinot leģionārus.

Pie baznīcas novietoti dažādi paredzētajam gājienam sagatavoti plakāti, kuros redzami tādi uzraksti kā "Nē – okupācijas varām", kā arī nosvītrots sirpis, āmurs un ērglis.

Kopā dievkalpojumā piedalās aptuveni 200 cilvēku.

Pie baznīcas ieradušies arī pērkoņkrustietis Igors Šiškins un aktīvists Uldis Freimanis ar saviem domubiedriem.

Pagaidām nekādi nopietni starpgadījumi nav notikuši, vien kāda vecāka gadagājuma kundze vienubrīd sāka skaļi klaigāt.

Rīgā un citviet Latvijā notiks vairāki leģionāru pieminētāju un viņu pretinieku pasākumi.

Rīgā pie Brīvības pieminekļa izvietoti lieli policijas spēki. Notiekošo vēro arī Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis, Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Grišins. Ieradušās arī Valsts robežsardzes Imigrācijas dienesta amatpersonas.


Написать комментарий