Starp jaunajiem Daugavpils projektiem – uzlabot apgaismojumu Jaunajā Forštatē

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpils domes Pilsētas attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa pavēstīja portālam Gorod.lv par iecerētajiem projektiem, kuru realizācija sāksies 2012. gadā.

Jauno projektu skaitā ir ūdensapgādes attīstības trešā kārta, kuru par 15 miljoniem realizēs uzņēmums “Daugavpils ūdens”, tiek plānots savest kārtībā, apmēram, 90 kilometrus ūdenscauruļu. Pašlaik, šī projekta ietvaros notiek centralizētā konkursa ieteikumu novērtējums, kuru izsludināja Vides ministrija. Pa šo gadu tiek plānots sagatavot visu nepieciešamo dokumentāciju, lai realizētu projektu.

Projektu par stacionārās apkopes infrastruktūras uzlabošanu turpinās arī Daugavpils reģionālā slimnīca. Tāpat departamenta vadītāja pavēstīja par to, ka nākamgad pašvaldība plāno sākt projektu par Nikolajeva ielas apbūves atjaunošanu Cietoksnī, lēmums par projekta iepirkumu tiks nolemts jau tuvākajā laikā. Tāpat drīzumā sāksies projekta realizācija par apgaismojuma uzlabošanu Jaunajā forštatē.
Tāpat tiks realizēti arī citi nelieli projekti saistīti ar pierobežas sadarbību, tai skaitā arī projekts par sporta pasākumu pieejamību. Sāksies Sociālā fonda projekts, kura laikā pašvaldības darbinieki izies projekta sagatavošanas apmācības kursus.

Šobrīd Daugavpils pašvaldība cer iegūt atbalstu sekojošiem projektiem: siltumtrašu rekonstrukcija Jaunbūvē un Vecstropos, krasta lunetes restaurācija Cietoksnī, nokrišņu notekūdeņu pārstrāde, Daugavas ielas renovācija, 14-tā dārza inovācijas projektam energotaupības jomā, kā arī Gubiščes ezera projektam un citiem projektiem sadarbībā ar Krieviju un Igauniju.
 


Написать комментарий