Pirms gada par Daugavpils mēru kļuva Žanna Kulakova

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Rīt, 24. martā, paliek tieši gads, kopš par Daugavpils mēru tika ievēlēta Žanna Kulakova. Atgādināsim, ka pagājušā gada pavasarī Ž. Kulakova nomainīja esošo mēru Jāni Lāčplēsi, ar kura darbu bija neapmierināti vairāki deputāti.

Kritizēt politiķus tā ir diezgan prasta parādība un nemaz nav tik grūta. Ar to lieliski tiek galā mūsu lasītāji un komentētāji. Tuvojoties pirmajai darba gadadienai, kopš Ž. Kulakova kļuva par pilsētas mēru, portāls Gorod.lv grib atgādināt saviem lasītājiem, ka ar jaunā mēra atbalstu pilsētā ir izdarīts ļoti daudz labu lietu.

Un tā, kļūstot par mēru, Ž. Kulakova sāka jaunu tradīciju, katras nedēļas piektdienas izbraucieni uz dažādiem objektiem, lai redzētu situāciju savām acīm un vajadzības gadījumā dot kādu rīkojumu problēmas atrisināšanā. Par jaunu tradīciju kļuva arī svētki, kuri notika 1 jūnijā Starptautiskajā Bērnu aizsardzības dienā, kad notika bērnu ratiņu parāde, kurā piedalījās jaunie vecāki un daudzbērnu ģimenes. 

Pagājušā gada vasarā, Daugavpilī, tika organizēts pirmais starptautiskais investīciju forums, jo pašvaldība stingri nolēma atbalstīt uzņēmējdarbību pilsētā un veicināt tūrisma attīstību. Tieši šajā forumā, Daugavpils pirmo reizi tika nosaukta par iespēju pilsētu. 

Par neparastu pārbaudījumu pašvaldībai un viņas vadītājai, kļuva jauna, 2012. gada pašvaldības budžeta sastādīšanu. Neskatoties uz valsts atbalsta samazināšanos, galvenais pilsētas finanšu dokuments tika sastādīts tādā veidā, lai nesamazinātu nevienu pašvaldības programmu, nesamazinātu pabalstu trūcīgajiem. Un tāpēc daudzi cilvēki, kā arī atbildīgie par kādu no pilsētas sfērām, redz tieši mēra nopelnus visās šajās situācijās. 

Atdzīstot, ka paralēli visām Daugavpils iespējām ir arī daudz problēmu, Ž. Kulakova visu šo laiku aktīvi strādā ar valdību, kā arī aizvada tikšanās ar Latvijas prezidentu Andri Bērziņu, kurš tagad bieži runā par Latgales problēmu risināšanu.

Pateicoties Pirmajai starptautiskajai tūrisma konferencei, kura notika Daugavpilī šī gada februārī, un pateicoties idejai, ka vajadzēja uzaicināt Krievijas presi, par Daugavpili uzrakstīja ārzemju presē, starp citu, publikācijas var izlasīt šeit. 

Pildot savus ikdienas pilsētas galvas pienākumus, Ž. Kulakova atrod laiku, lai aprunātos ar presi un atbildēt uz masu mediju jautājumiem un zvaniem. Kā arī, pilsētas mērs, kura ir arī politiskās partijas “Attīstības partija” dibinātāja, atbalsta arī dažādas Daugavpils tradīcijas, un atrod iespēju ielikt arī savi artavu. Piemēram, tieši ar Ž. Kulakovas savākto senlietu ekspozīciju, Daugavpilī aizsākās tradīcija organizēt pilsētnieku kolekciju izstādes.
 


Написать комментарий