Rēzeknieši brauc uz skates „Gada izrāde 2011” finālu Rīgā

foto rezekne.lv
foto rezekne.lv

Noslēgušās Latvijas amatierteātru iestudējumu skates reģionos un jau ir izvēlēti kolektīvi, kuriem būs tas gods piedalīties fināla skatē šā gada 1. aprīlī Dailes teātrī Rīgā. Starp sešiem labākajiem kolektīviem ir arī Rēzeknes teātris-studija „Joriks” ar Torntona Vaildera darba inscenējumu „Mūsu pilsētiņa”.

Pēc paša Tornona Vaildera teiktā, tā ir "…vienkārša luga, kurā ir visas sarežģītās tēmas; un tā ir sarežģītākā luga, kurā es ar mīlestību stāstu par vienkāršākajām lietām pasaulē".

Izrādes režisors ir rēzeknietis, Maskavas Teātra mākslas skolas-studijas MXAT absolvents Iļja Bočarņikovs (Igora Zolotovicka kurss), izrādē piedalās teātra-studijas „Joriks” aktieri un jauniešu studijas dalībnieki.

Reģionālās skates notika šī gada februārī un martā, uz Rēzekni komisija brauca 11. martā. Piecos Latvijas reģionos eksperti – teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Ingrīda Vilkārse un Latvijas Kultūras akadēmijas rektors, profesors Jānis Siliņš – noskatījušies un izvērtējuši kopumā 53 izrādes. Skates „Gada izrāde 2011” finālu vērtēs teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore Edīte Tišheizere, vērtējušais reģionālās skates profesors Jānis Siliņš un režisors Valters Sīlis.

Jāmin, ka teātris-studija „Joriks” ar izrādi „Cietsirdīgā mācība” piedalījās „Gada izrāde 2010” fināla skatē un ieguva skatītāju simpātiju balvu. Vēlēsim rēzekniešiem veiksmi arī šogad.


Написать комментарий