«Vienotība» plāno pārstāvniecību vismaz 80% Latvijas pašvaldību

foto ir.lv
foto ir.lv

2013.gada pašvaldību vēlēšanās partija "Vienotība" plāno nodrošināt pārstāvniecību vismaz 80% Latvijas pilsētu un novadu pašvaldību, tai skaitā - visos Latvijas reģionālās attīstības centros, šodien, 24.martā, lēmusi "Vienotības" dome.

Lai nostiprinātu partiju kā vadošo labēji centrisko politisko spēku Latvijā, "Vienotības" dome šodien izvirzījusi virkni uz partijas attīstību vērstu mērķu.

Tostarp "Vienotība" iecerējusi trīs gadu laikā divkāršot partijas biedru skaitu, sasniedzot 5000 biedru 2014.gadā, īpašu uzmanību pievēršot jauniešu un jaunu profesionāļu iesaistei. Tāpat partija plāno trīs gadu laikā izveidot aktīvas nodaļas vismaz 80% Latvijas pilsētu un novadu, tai skaitā – visos Latvijas reģionālās attīstības centros.

Lai veicinātu labēji centrisko politisko spēku konsolidāciju, ceļā uz 2013.gada pašvaldību vēlēšanām partija ir gatava paplašināt "Vienotības" un Tukuma partijas izveidoto apvienību un veidot kopīgas vēlēšanas platformas ar savu novadu un pilsētu patriotiem, pauž "Vienotības" domes pārstāvji, aicinot Latvijas pilsētu un novadu cilvēkus iesaistīties partijā, lai kopā veicinātu šo reģionu izaugsmi, radītu jaunas darbavietas un nodrošinātu Latvijas ekonomisko izrāvienu.

"Vienotības" dome arī lēmusi līdz 2012.gada 1.jūlijam izstrādāt īpašu partijas attīstības stratēģiju Latgalē.

Šobrīd "Vienotība" ir pārstāvēta 75 Latvijas pašvaldībās – septiņās pilsētās un 68 novados. 13 pašvaldībās partijas pārstāvji ir domes vadītāji, 18 – priekšsēdētāju vietnieki. Latvijā darbojas 35 partijas reģionālās nodaļas, no kurām lielākās ir Rīgas, Jūrmalas, Ogres un Jelgavas nodaļas, kā arī partijas Jaunatnes organizācija, kopā pulcējot vairāk nekā 2300 biedru.


Написать комментарий