Rēzeknes slimnīcā ierīkos Baby Box – zīdaiņu glābējsilīti

foto nra.lv
foto nra.lv

Rēzeknes slimnīcā turpinās Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta "Stacionārās veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošana Rēzeknes slimnīcā, paaugstinot sniegto pakalpojumu kvalitāti un nodrošinot efektīvu izmaksu racionālo pielietojumu" otrā kārta, kuras ietvaros šobrīd norisinās darbi “Baby Box" ierīkošanai.

Baby Box Rēzeknes slimnīcā atradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības un pacientu uzņemšanas nodaļas spārnā, no Mediķu ielas puses. Ierīkošanas darbus plānots pabeigt tuvāko mēnešu laikā.

Projekts Baby Box idejas īstenotāji ir farmācijas kompānija "Gedeon Richter" un sabiedrisko attiecību kompānija "Divi Gani". Tam ir īpaši izveidotas, triecienizturīgas durtiņas, kuras atverot, bērnu var ielikt zīdaiņu gultiņā ar augstām organiskā stikla malām. Kad pēc bērna ielikšanas tiek aizvērtas durtiņas, nodaļas māsu postenī atskan audiālais (skaņas) un vizuālais (sarkanā trauksmes lampa) signāls. Ja durtiņas nav
kārtīgi aizvērtas no ārpuses, hidraulikas sistēma tās aizver līdz galam automātiski.

Tā ir iespēja, izglābt bērna dzīvību, ja māte, kaut kādu apstākļu dēļ ir gatava pastrādāt noziegumu, izmetot bērnu atkritumu konteinerā vai atstājot vārtrūmē. Lai mudinātu sievieti pārdomāt bērna atstāšanas lēmumu un meklēt citus situācijas risinājumus, pie Baby Box ir izvietota informācija mātei par to, kur visu diennakti iespējams zvanīt, lai saņemtu psiholoģisku un praktisku palīdzību.
 


Написать комментарий