Deg gan kūla, gan sodrēji…

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Aizvadītajās brīvdienās, laika posmā no šī gada 24.marta plkst. 6:30 līdz 26.marta plkst. 6:30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 137 izsaukumus. Kopumā dzēsti 86 ugunsgrēki, no tiem 36 kūlas ugunsgrēki, veikti 38 glābšanas darbi, bija arī 13 maldinoši izsaukumi.

Šonakt, plkst. 00:42, VUGD saņēma informāciju, ka Rīgā, Daugavpils ielā deg trīsstāvu koka dzīvojamā māja. Jau tuvojoties notikuma vietai, bija redzama uguns atblāzma. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka jau ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas pirmais stāvs 6 m2, ārsiena 30 m2, mansards un jumts 60 m2 un piebūve 75m2 platībā. Dzēšanas darbos bija iesaistītas piecas autocisternas, autokāpnes un autopacēlājs. Ugunsgrēku izdevās lokalizēt plkst. 03:21, bet pilnībā likvidēt plkst. 04:37. 

Brīvdienās tika veikti 38 glābšanas darbi. Šonakt, plkst.02:33 VUGD saņēma izsaukumu Jūrmalā, Dzirksteles ielā, kur palīdzība bija nepieciešama piecus gadus vecam bērnam, kurš bija izbāzis roku caur plastmasas rotaļlietu un nevarēja to dabūt ārā. Ugunsdzēsēji glābēji bērna roku atbrīvoja.

Šajās brīvdienās ugunsdzēsējiem glābējiem bija piecpadsmit izsaukumi stiprā vēja dēļ. Trīspadsmit reizes no brauktuves tika novākti nolūzuši koki un divas reizes no jumtiem noņemtas vēja atrautās skārda loksnes, kas apdraudēja garāmgājējus.

Aizvadītajās brīvdienās kopumā reģistrēti 36 kūlas ugunsgrēki. Lielākie no tiem notika sestdienas vakarā Daugavpilī, Nometņu ielā, kur vienā gadījumā dega kūla 10 000 m2 platībā, izraisot arī vienstāva saimniecības ēkas aizdegšanos 15 m2 platībā un otrā gadījumā pērnā gada zāle dega 20 000 m2 platībā. Šogad kopumā reģistrēti jau 169 kūlas ugunsgrēki.

Apkures sezona vēl turpinās un aizvadītajās brīvdienās sešas reizes dūmvadā dega sodrēji, kam par iemeslu ir netīrītie dūmeņi.
 


Написать комментарий