Vides ministrs Sprūdžs, Daugavpils Universitātē apspriedīs idejas par Latgales glābšanu 1

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Pēdējā laikā Latgale cīnās pret savu nepatīkamo slavu kā atpalikušais un depresīvais reģions. Pēc vietējo pašvaldību vadītāju vizītes pie prezidenta Andra Bērziņa, tagad arī valdība ir pievērsusies Latgalei un tās bēdīgajai situācijai, un ir gatava pieņemt virkni attīstības pasākumu. 

Visi šie pasākumu ir iekļauti plānā, kurš tiek izstrādāts ar Reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (ZRP) uzraudzību. Kā zināms Ministrs ir saņēmis no daudzām struktūrām un organizācijām kā arī no privātpersonām vairāk nekā 400 ideju un piedāvājumu kā attīstīt Latgali.

Projekta ietvaros, DU jaunajā korpusā, notiks reģionālais forums “Latgale iespēju zeme”.

Kā pastāstīja viens no organizatoriem Liene Valdmane, foruma laikā varēs iepazīties ar visām idejām saistītajām ar Latgales attīstību. Visus piedāvājumus analizēja speciālisti un noteica galvenos darbības virzienus, kurus īsumā var raksturot: šādi: mobilitāte, sadraudzība, pieejamība, iniciatīva. 

Tiek plānots, ka forumā dalību ņems arī  Vides un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs, televīzijas vadītājs Haralds Burkovskis, un daudzi citi. 

Piedalīties reģionālajā forumā var visi interesenti. 
 


Написать комментарий

Vai atbrauks diplomu izkārtot ! Pieļauju būs ar sistemātiku saistīts, jo kā savādāk tāda labvēlība pret DU !