Sīrija sola no rītdienas ievērot pamieru

foto diena.lv
foto diena.lv

Sīrijas valdība oficiāli paziņojusi, ka no ceturtdienas Sīrijas režīma spēki pārtrauks militārās operācijas pret nemierniekiem, ziņa Radio Svoboda.

Kā jau iepriekš ziņots, saskaņā ar ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana izstrādāto plānu ceturtdien ir pēdējais termiņš, līdz kuram Sīrijā jāpārtrauc karadarbība.

Sīrijas Aizsardzības ministrijas pārstāvis norādījis: «Mūsu bruņotajiem spēkiem sekmīgi noslēdzot operācijas, kurās apkarota bruņotu teroristisku grupējumu noziedzīgā rīcība un atjaunota valsts vara savā teritorijā, pieņemts lēmums no ceturtdienas rīta apturēt šīs operācijas.»

Tikmēr Annans trešdien apstiprinājis, ka saņēmis rakstisku Sīrijas režīma solījumu apturēt uzbrukumus, sākot no ceturtdienas rītausmas.

Vēstulē, ko Annans saņēmis no Sīrijas Ārlietu ministrijas, teikts, ka Damaska apņemas «pārtraukt militārās operācijas visā Sīrijas teritorijā, sākot no rītdienas plkst.6, vienlaikus paturot tiesības proporcionāli reaģēt uz jebkāda veida bruņotu teroristisku grupējumu uzbrukumiem civiliedzīvotājiem, valdības spēkiem vai sabiedriskajiem un privātajiem īpašumiem».

Kofi Annans, savukārt,norāda, ka turpinās konsultācijas ar Sīrijas valdību un opozicionāriem, lai panāktu visu viņa piedāvātā miera plāna punktu ievērošanu.

Pēc Sīrijas kaimiņvalstu ziņām, Jordānijā atrodas 95000, bet Turcijā 25000 bēgļu no Sīrijas.

Konfliktā, kas sākās Sīrija pirms gada bojāgājuši vairāk kā 9000 cilvēku.

Aģentūra Reuters savukārt vēsta, ka Sīrijas režīma spēki trešdienas vakarā sākuši artilērijas apšaudi Rastanā, bet Hamas centrālajās ielās parādījušies 20 bruņotas tehnikas vienības.


Написать комментарий