Galda tenisists Burģis ar uzvaru un zaudējumu uzsāk Olimpisko kvalifikācijas turnīru

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Latvijas labākais galda tenisists trešdien ar uzvaru un zaudējumu uzsāka Luksemburgā notiekošo Londonas olimpisko spēļu Eiropas zonas kvalifikācijas turnīru.

H apakšgrupas pirmajā mačā Burģis ar 4-1 (11:7, 11:9, 11:6, 2:11, 11:8) pieveica itāli Marko Reku Daldoso, bet pēc tam ar 1-4 (13:11, 9:11, 7:11, 4:11, 11:13) samērā līdzīgā cīņā zaudēja serbam Aleksandram Karakasevičam.

Apakšgrupas pēdējā cīņā ceturtdien latvietis spēkosies ar rumāni Konstantīnu Cioti, kurš pirmajā dienā arī zaudēja Karakasevičam, bet uzvarēja Reku Daldoso.

Pēc viena apļa turnīra tālāk iekļūs pa diviem spēcīgākajiem sportistiem no 16 apakšgrupām.

Pirmie Olimpiādes dalībnieki tiks noskaidroti piektdien, kad 32 nākamajā kārtā iekļuvušie sportisti tiks sadalīti četrās apakšgrupās pa astoņiem galda tenisistiem katrā. Šie sportisti izspēlēs izslēgšanas spēles, un četri apakšgrupu uzvarētāji kvalificēsies Londonai,

Pēc tam sestdien sportisti tiks sadalīti četrās apakšgrupās pa septiņiem sportistiem, kas atkal izspēlēs izslēgšanas spēles, noskaidrojot vēl četrus olimpisko spēļu dalībniekus.

Savukārt sacensību pēdējā dienā 16 sportisti atkal spēlēs izslēgšanas sistēmu, noskaidrojot vēl trīs sportistus, kas dosies uz Londonu un arī vairākus rezervistus.

Londonas olimpiskajās spēlēs vīriešu konkurencē piedalīsies 72 galda tenisisti, bet Eiropas zonas kvalifikācijas sacensībās tiks noskaidroti 11 no viņiem.

Burģis šobrīd pasaules rangā ieņem 122.vietu.


Написать комментарий