Daugavpilī pirms Lieldienām notiks Latgales koru skate-koncerts

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Sestdien, 14.aprīlī, Daugavpils Vienības nama koncertzālē notiks Latgales reģiona koru kolektīvu skate.

Kā Gorod.lv pastāstīja Latgales reģiona galvenais diriģents Jevģenijs Ustinskovs, skatē uzstāsies koru kolektīvi ne tikai no mūsu pilsētas un novada, bet arī viesi no Krāslavas, Preiļiem, Aglonas, Līvāniem, Ilūkstes. 

Pēc galvenā diriģenta viedokļa, šī koru skate ir nozīmīgs notikums, jo kompetentā un stingra žūrija vērtēs muzikālo kolektīvu sagatavotību pirms koru skates maija beigās Preiļos un vēlāk Menģeļos. Žūriju pārstāvēs pazīstami diriģenti, mūzikas zinātnieki un komponisti. 

Taču napšaubāmi, ka skates pamatuzdevums ir sagatavošanās latviešu kultūras fenomenam un valsts lielākajam festivālam – Vispārējam Dziesmu un Deju svētkiem. Tie norisināsies nākamā gada vasarā. Iepriekšējie svētki bija sapulcējuši ap 30 tūkstošiem dalībnieku no visas valsts, arī no Daugavpils un Latgales. 

Sestdien Vienības namā koncertprogrammu uzsāks apvienotais koris Jevģenija Ustinskova vadībā, bet turpinās dažādu kolektīvu uzstāšanās, kurus deriģēs diriģenti Marta Bicāne, Silvija Juhņeviča, Rita Andrejeva, Maija Žigajeva, Edgars Znutiņš, Anita Zarāne, Ieva Lazdāne. Koncertā piedalīsies arī jauni pazīstami izpildītāji: Alisa May, Aleksejs Fjodorovs, Nikolajs Leonovs un citi. 

Visi daugavpilieši un pilsētas viesi, kuri vēlas pirms Lieldienām saņemt pozitīvās enerģijas lādiņu, var apmeklēt šo Latgales koru skati-koncertu, ieeja ir par brīvu.
 


Написать комментарий