Pamatojoties uz publiskās apspriešanas datiem, dome atbalstīja autotirgus būvniecības ideju 3

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Vakar kārtējā domes sēdē deputāti atbalstīja ideju būvēt autotirgu prīvātīpašumā, kas pieder firmai „LDO invest”, Balvu ielas rajonā, pie supermarketa „Rimi”.

Minēto lēmumu deputāti pieņēma, pamatojoties uz Būvniecības departamenta atzinumu par publiskās apspriešanas rezultātiem. Būvniecības departamenta juriste Santa Pupiņa pastāstīja, ka publiskās apspriešanas gaitā, kas norisinājās no 27.janvāra līdz 28.februārim, tika saņemtas 5 atsauksmes no dažādām iestādēm: Vides dienests neiebilda pret būvniecību, Veselības inspekcija uzskatīja, ka būvniecība nav lietderīga, „Latvijas valsts ceļi” atļāva izstrādāt paredzēto projektu, Komunālās saimniecības pārvalde izteica noteiktas prasības, taču neaizliedza būvniecību, Domes transporta komisija atbalstīja ideju. 

Savukārt, kaimiņu zemes īpašnieki, ar kuru zemes gabaliem robežojas minētā zeme (“Ditton biznesa parks” un “Daugavpils olimpiskais centrs”) bija kategoriski pret būvniecību. Jāatzīmē, ka zemes gabals, kas ilgu laiku bija izlikts izsolē, nesaistīja kaimiņu zemes īpašniekus. Pašlaik, kad tas ir nopirkts, īpašnieks ir tiesīgs izmantot zemi komercbūves nolūkos, kas ir paredzēta teritoriālajā plānā.

Publiskās apspriešanas gaitā tika saņemtas 462 atsauksmes par ieplānoto būvniecību. 185 cilvēki atbalstīja būvniecību, no šī skaita 164 aptaujas lapas bija aizpildītas saskaņā ar likuma prasībām, 20 – neatbilstoši prasībām, 1 palika anonīma. 277 atsauksmes būvniecību neatbalstīja, taču 133 aptaujas lapas bija aizpildītas nepareizi, 136 – pareizi, 8 tiek uzskatītas par anonīmām. Rezultātā, pozitīvo atsauksmju ir saņemts vairāk. Tas arī kļuva par pamatu tam, ka deputāti atbalstīja ideju. S.Pupiņa paskaidroja, ka, aizpildot anketes, daudzi respondenti nenorādīja savus datus, tāpēc tās tiek uzskatītas par anulētām.

Kategoriski pret būvniecību no deputātiem bija Ināra Ostrovska, kura atzīmēja, ka prīvātfirma, kas ir ieplānojusi būvniecību, neievēroja cilvēku viedokli. Dažus jautājumus uzdeva arī Žanna Kulakova, Ivars Šķinčs, Jevģenijs Ustinskovs. Rezultātā, pēc firmas pārstāvja komentāriem, ar balss vairākumu ideja tika atbalstīta. Pret nobalsoja I.Ostrovska, atturējās Ludmila Smikova, Jevģenijs Ustinskovs, Sergejs Mihailovs, Ivars Šķinčs.

Tagad firma, kas ir iniciējusi būvniecību, izstrādās pārējo dokumentāciju, kas tiks saskaņota ar domi.
 


Написать комментарий

Tagad skaidrs kāpēc atklāja RIMI tirgū. Papildus, labi kad bizness attīstās, tomēr šis pasākums atgādina vēlmi ieriebt iedzīvotājiem kas apmeklē Olimpisko centru un RIMI. Domei ir jādomā arī par iedzīvotāju vēlmi un redzot šadu balsu salikumu, būtu prātīgāk vēlreiz uzlikt uz tautas balsojumu par šo autotirgu.

Nožēlojami noskatīties, atbalstu atkārtotu balsošanu !

un kas tad vainas autotirgum? Lietuvā katrā mazā pilsētiņā ir autotirgi, jo tā tauta atšķirībā no mums prot pelnīt naudu, nevis tikai mūžīgi čīkstēt, ka viss ir slikti....

Написать комментарий