Trešajā reizē izdevās sadalīt finansējumu starp Daugavpils sabiedriskajām organizācijām

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Trešajā reizē pēc divu Daugavpils domes Sociālās komitejas sēžu atlikšanas deputāti tomēr sadalīja 10 tūkstošus latu, kas tika piešķirti no pilsētas budžeta sabiedrisko organizāciju atbalstam. Atgādināsim, ka agrāk deputāti apšaubīja finansējuma sadalīšanas principu, kuru bija apstiprinājusi SLP.

Pirms komitejas sēdes, organizācijas iesniedza pieteikumus par finansējuma piešķiršanu, kurus bija izpētījusi sabiedrisko organizāciju padome „Varavīksne”, kurā darbojās 13 organizāciju pārstāvji no 26 pretendentiem. Tika izlemts pieprasīt domei tādu pašu finansējumu kā pagājušajā gadā.

Gandrīz visas organizācijas, kas pretendēja uz finansējumu, to saņems. Lielākas summas tika piešķirtas pilsētas invalīdu biedrībai – 2 800 lati un pensionāriem – 1 900 lati. Piemēram, “Akonit”, kuram SLP agrāk bija plānojusi piešķirt tikai 50 latus, komitejas locekļi pasākumiem, saistītiem ar bērnu ar īpašām vajadzībām rehabilitāciju, nolēma piešķirt desmit reizes vairāk līdzekļu. Bet klubam „Laimīgi bērni un vecāki” piešķira divās reizēs mazāk, nekā bija prasīts (250 latus), paskadrojot, ka jauno māmiņu nezināšana par krūts barošanas problēmām nav Daugavpilij aktuāla.

Rezultātā no Sociālās komitejas piešķirtajiem 10 tūkstošiem starp 25 organizācijām tika sadalīti 9 900 lati.


Написать комментарий