Vai zobārstniecības pakalpojumi Daugavpilī kļūs pieejamāki pēc izrādes par mutes dobuma veselību?

foto gorod.lv
foto gorod.lv

20.aprīlī, Latvijas Veselības ministre Ingrīda Circene apmeklēja Daugavpili ar darba vizīti, kura gaitā ministre Daugavpils universitātē atklāja konferenci, kas tika veltīta mutes dobuma veselībai.

Minētās konferences mērķis bija sniegt informāciju un atrast sadarbības iespējas, lai uzlabotu dažāda vecuma un sociālo slāņu iedzīvotāju veselību un dzīves kvalitāti.

Tikšanas laikā Daugavpils domē I.Circenei tika uzdots jautājums, kāda varētu būt sadarbība ar pašvaldību, lai zobārstniecības pakalpojumi kļūtu pieejamāki un lētāki. Atbildot uz jautājumu, I.Circene paziņoja, ka pašvaldībām tiks piešķirti papildlīdzekļi, kuri tiks ieguldīti tehnoloģijās un ārstu prakses attīstībā.

Kā arī ministre paziņoja, ka konferences gaitā radās arī citi priekšlikumi pilsētas svētkos Daugavpilī sarīkot leļļu teatrālo uzvedumu par mutes dobuma veselību. Turklāt, uzvedumu tiek plānots sarīkot gan latviešu, gan krievu valodās.

Vēl ministre pateica dažas vispārējās frāzes par to, ka ir jāuzlabo ārstu atrašanās vieta, jāaktualizē ģimenes ārstu komandas darbs, jāveic profilakse, jāizglīto un jāinformē.


Написать комментарий