Daugavpils Māla centrā var aplūkot kreatīvās tējkannas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

No senseniem laikiem Lagales meistari bija pazīstami ar to, ka prot no māla izgatavot nevis vienkāršos sadzīves priekšmetus, bet mākslas šedevrus, kas skatītājiem izraisa visdažādākas emocijas. Tradicionālo Podnieku dienu ietvaros, kas šogad norisinās no 25. līdz 28.aprīlim, Daugavpils Māla centrā tika atklāta izstāde ar nosaukumu «Tējkannas».

Māksliniece Ilona Šauša Gorod.lv pastāstīja, ka eiroprojekta ietvaros notika seminārs, kurā piedalījās dažādu valstu pārstāvji. Centrā piedāvātajā izstādē ir prezentēti 31 meistara keramikas autordarbi, kuri ir no Daugavpils, Rīgas, kā arī no Polijas un Lietuvas, viņi ir gan profesionāļi, gan studenti. Kopumā izstādē var aplūkot apmēram 50 tējkannas, kas atšķiras ar krāsām un formu.

Daži eksponati var veikt savas pamatfunkcijas, tas ir, tos var izmantot, taisot tēju, bet citi ir ļoti oriģināls tējas tematikas risinājums. Izstādē ir gan 21.gs. ļoti smagais patvāris, gan tējas servīze trijiem cilvēkiem, gan adatainā karstā tējkanna, tējkanna peles, lāses formā. Vārdu sakot, ir ko aplūkot un apbrīnot. 

Tējkannu izstāde turpinās savu darbu līdz 10.jūnijam, tāpēc gaidāmajos Pilsētas svētkos pilsētas viesi arī varēs novērtēt keramiķu kreatīvo domāšanas veidu.
 



Написать комментарий