Daugavpils Poļu namu ar jubileju apsveica pilsētas vadība, diplomāts un radošie kolektīvi

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Saskaņā ar tradīciju maija pirmajās dienās Daugavpils poļi atzīmē dažādu svētku virkni – gan Pasaules poļu dienu, kas dzīvo ārzemēs, gan Polijas konstitūcijas dienu, gan Varšavas ielas svētkus. 

Šogad notika vēl viens svētku pasākums – Poļu nama 15 gadu jubileja, kuru atzīmēja ar košu un skaistu koncertu Daugavpils novada Kultūras namā.

Pavisam Latvijā dzīvo apmēram 50 000 poļu, puse no kuriem dzīvo Latgalē, bet Daugavpils jau sen tiek uzskatīta par Latvijas poļu galvaspilsētu, jo šeit dzīvo aptuveni 16 500 poļu diasporas pārstāvju. Mūsu pilsētā aktīvi darbojas poļu kultūras biedrība „Promieņ” un Poļu kultūras centrs, kuru tautā sauc par Poļu namu. Nu jau 10 gadus to vada enerģiskā, radošā un dzīvespriecīgā Žanna Stankeviča. 

Šovakar pani Žanna pieņēma apsveikumus, dāvanas un pateicības vārdus no dažādiem cilvēkiem – no pilsētas pašvaldības vadības, Daugavpils kultūras biedrību parstāvjiem un Poļu Republikas diplomāta Latvijā, kā arī no draugiem un vairākiem audzēkņiem. 

Poļu nama kolektīvu sarīkotais koncerts kā parasti bija ļoti košs un dzīvespriecīgs. Tajā piedalījās poļu tautas dejas ansamblis „Kukulečka”, koris „Promieņ”, vokālais kolektīvs „Daugavas krāsas” un Poļu kultūras centra teātra studija. 

Gorod.lv pievienojas visiem apsveikumiem un novēl Poļu namam un tā vadītājai vēl 100 gadus darboties tikpat aktīvi un interesanti!
 


Написать комментарий