Vaboles vidusskolas skolēni Mākslas dienu ietvaros izkrāsoja vietējās bibliotēkas sienas

foto dnd.lv
foto dnd.lv

Mēneša garumā Daugavpilī un novadā notiek Mākslas dienas, kuras šī gada 17.aprīlī tika atklātas Daugavpils universitātē ar studentu un pasniedzēju darbu izstādi, kuras tēma bija vizuālā virtualitāte, bet noslēgsies 19.maijā ar vērienīgu akciju „Muzeju nakts”. Šo radošu dienu ietvaros mūsu pilsētā notiek dažādi pasākumi – gan izstādes un semināri, gan radošās darbnīcas.

Ļoti aktīvu dalību šajos mākslas svētkos ņēma arī Vaboles vidusskolas, kas atrodas Daugavpils novadā, 1.-9.klašu skolēni. Viņi ar prieku atsaucās aicinājumam izkrāsot vietējās bibliotēkas sienas un to izdarīja ar radošu pieeju. 

Visu nedēļu jauni mākslinieki čakli strādāja, lai padarītu bibliotēku košāku, jautrāku un pievilcīgāku. 5.-9.klašu skolēni rūpīgi aplūkoja skices, izvēloties, viņuprāt, interesantākus darbus, kuri rotās bibliotēkas sienas. 

Šo pasākumu organizēja Skrindu dzimtes muzejs, un pēc intensīvā darba, izkrāsojot sienas, tur varēja aplūkot dažus darbus no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja. 

Vaboles sākumskolas klašu skolēni arī nodarbojās ar atbildīgu darbu – viņi izkrāsoja sienas, kuru kopējā platība bija 40 krāsaini kvadrāti.
Beigās ar darba rezultātiem visi bija apmierināti – gan darba izpildītāji, gan pasūtītāji.
 


Написать комментарий