Lauva mēģina apēst mazuli “zebras” tērpā

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Internetā poularitāti guvis kāds neparasts video: kāda maza zoodārza apmeklētāja strīpainais apģērbs, iespējams, lika lauvai domāt, ka tā ir zebra, tāpēc dzīvnieks caur norobežojošo stiklu centās to apēst.

Aculiecinieka video redzams, kā plēsoņa Oregonas zooloģiskajā dārzā cenšas aizsniegt mazo zēnu, bet to neļauj biezā stikla siena.

Puisēns, kuru izdevums The Daily Mail dēvē par Džeku, neizskatās nobijies no lauvenes Kijas asajiem zobiem – viņš paliek mierīgi sēžam pie lauvu nožogojuma. Lauva ilgāku laiku cenšas tikt pie "pusdienām", ceļoties pakaļkājās un atverot muti tā, lai tā būtu pretī Džeka galvai.

Lai gan lielā dzīvnieka tuvums varētu radīt stresu, ierakstā dzirdams, kā Džeka vecāki fonā smejas, jo saprot, ka viņu dēls ir drošībā. Viņi pat iedrošina zēnu uzrunāt lauvu par "kaķīti".

Oregonas zooloģiskā dārza darbinieki televīzijai Fox 12 pastāstīja, ka lauvām vienmēr interesē gados jaunie zoodārza apmeklētāji, un uzsvēra, ka uzturēties to iežogojuma tuvumā ir pilnīgi droši.

Četrus gadus vecā lauvene Kija sver vairāk nekā 100 kilogramus un Oregonā ieradās 2009. gadā. Kopumā zoodārzā ir trīs lauvas, kuru kopējā vērtība ir aptuveni pieci miljoni ASV dolāru.


Темы: , , , ,
Написать комментарий