«Atvērto logu sezona» var būt bīstama jūsu īpašumam!

foto gorodkirov.ru
foto gorodkirov.ru

Iestājoties siltam gadalaikam, palielinās arī zādzības no dzīvokļiem un privātmājām. Piemēram, aizvadītas nedēļas nogalē Daugavpils policijā uzsākti divi kriminālprocesi par zādzībām no dzīvokļiem – viena zādzība notika Cietoksnī, otra – Jaunbūves mikrorajonā. 

Abi dzīvokļi atrodas pirmajā stāvā un iekļūšana tajos notika caur logu. Saimnieki zaudēja gan zelta izstrādājumus, gan sadzīves tehniku.

Savukārt 3.maijā, Ludzas novadā, kādas privātmājas saimnieces īslaicīgās prombūtnes laikā pagaidām nenoskaidrota persona pa logu iekļuva mājoklī un nozaga 3x4 metrus lielu paklāju. Bet naktī no 2. uz 3.maiju garnadži, iekļūstot caur logu kādā privātmājā Rēzeknē, nozaga trimmeri 200 latu vērtībā.
Par visiem zādzības faktiem uzsākti kriminālprocesi un notiek izmeklēšana.

Krāslavā par zādzību no dzīvokļa aizturēti divi zagļi. 26.aprīlī Krāslavā tika apzagts kāds dzīvoklis – nenoskaidrotas personas caur logu iekļuva iekšā un nozaga televizoru un muzikālo centru. Veicot izmeklēšanu uzsāktajā kriminālprocesā, policijas darbinieki 2.maijā aizturēja divus iespējamos zagļus. Zagtas mantas aizdomās turētie jau bija paspējuši nogādāt lombardā, taču policija tās operatīvi atrada. Jāpiebilst, ka iekļūt dzīvoklī palīdzēja vēdlodziņš, kas neilgā saimnieku prombūtnes laikā bija atstāts vaļā!

Policija atgādina visiem iedzīvotājiem, ka aizejot no dzīvokļa (privātmājas) jāaiztaisa ciet visi dzīvokļa logi. Ja Jūsu dzīvoklis atrodas pirmajā stāvā, jāatceras un jāzina arī tas, ka plastikāta logi negarantē jūsu dzīvokļa drošību, „lietpratējiem” nesagādā nekādu grūtību uzlauzt arī tos. Visdrošāk būtu uzlikt logiem restes!
 


Написать комментарий