Atrod Indonēzijā pazudušo Krievijas lidmašīnu

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Glābēji ar helikopteri ceturtdien ir atraduši trešdien pazudušās Krievijas lidmašīnās "Superjet-100" vraku, atsaucoties uz Indonēzijas amatpersonu paziņojumu, vēsta raidsabiedrība BBC.

Lidmašīna pazudusi no radaru ekrāniem 50 minūtes pēc pacelšanās demonstrācijas lidojuma laikā Džakartā.

Atlūzas, kuras varētu būt no vakar pazudušā "Suprjet-100", pamanītas pie kāda vulkāna, informē amatpersonas. Tā atrašanās vieta ir aptuveni 1,5 kilometru attālumā no punkta, kurā tika saņemti pēdējie signāli no lidaparāta. Aptuveni 50 personu liktenis, kuras atradās lidmašīnā vēl nav zināms, bet glābšanas un meklēšanas darbi turpinās.

Lidmašīnā atradušies astoņi apkalpes locekļi no Krievijas, Indonēzijas aviosabiedrību pārstāvji un žurnālisti, vēsta BBC.

Jau ziņots, ka Krievijas lidmašīnās “Superjet-100” pazuda trešdien demonstrācijas lidojuma laikā Indonēzijā.

Indonēzijas amatpersonas neizslēdza iespēju, ka lidmašīna varētu būt tikusi nolaupīta vai ieskrējusi kalnos zemo mākoņu dēļ.

Lidmašīna Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā ieradusies trešdien demonstrācijas tūres pa Āzijas valstīm ietvaros. Iepriekš lidmašīna jau demonstrēta valdības pārstāvjiem un militāristiem Mjanmā, Pakistānā un Kazahstānā. Pēc Indonēzijas lidmašīnai bija paredzēts doties uz Laosu un Vjetnamu.

"Superjet –100" ir vidēja izmēra lidmašīna, kurā var atrasties līdz 100 cilvēku, to izstrādājusi Krievijas kompānija "Sukho civilās aviācijas lidmašīnas", sadarbībā ar vairākām Krievijas un citu valstu firmām, vēsta BBC.


Написать комментарий