Rave kultūra atgriežas Daugavpilī – Cietoksnī notiks reiva pasākums Bloomy Fortress

Reiva kultūra ir parādība, kas radās pagājušā gadsimta 90.gados. Saskaņā ar Vikipēdijas materiāliem reivs ir masu diskotēka ar dīdžeju un elektroniskā žanra mākslinieku uzstāšanos. Laika gaitā reiva kultūra stipri mainījās – ja sākumā reivus organizēja galvenokārt noliktavās un pamestajās ēkās, tad pašlaik tas ir cits līmenis. 

Ir plaši pazīstami tādi reiva tusiņi kā «Republika KaZantip», Mayday un citi. Latvijā arī notiek šāda veida pasākumi, piemēram, Invasion Rīgā, Summer house Kaunatā (Rēzeknes novads), Preiļu jauniešu centrā PAKAC uz reiva tusiņiem pulcējās šī virziena cienītāji no visas Latvijas un ārzemēm.

Daugavpilī reivi pirmo reizi notika 90.gados un pirmā tusiņa vieta bija kinoteātris Renesanse, tolaik sauktais par Austru. Pēc tam reivi ar nosaukumu Fort Sunrise pārcēlās uz Daugavpils cietoksni, taču ar laiku tos aizliedza, jo skaļa mūzika traucēja retas sugas sikspārņiem, kas dzīvoja katakombās. 

Un nu reivs ir atgriezies Daugavpilī ar jaunu nosaukumu Bloomy Fortress. Cietoksnī uz lielās estrādes piektdien, 25.maijā, no plkst.21:00 līdz 5:00 notiks lielais reiva tusiņš, kurā piedalīsies aptuveni 15 dīdžeji un muzikanti. Pasākuma organizācijā piedalījās jauniešu organizācijas Dagood Studio, J.Org и L.U.Č,kā arī interneta radio Fire Station.
Bloomy Fortress reivā būs 5 skatuves – viena atklāta, uz kuras uzstāsies Daugavpils populārākie dīdžeji un muzikanti. Četras skatuves būs sadalītas atkarībā no muzikālā virziena - Alternative stage, Hardcore stage, Disco stage un Chillout stage (dīdzēju un mūzikas virzienu sīkāku sarakstu var aplūkot uz afišas). 

Kā arī pasākumā piedalīsies 2 viesi - GENOCIDE MACHINE [Para-Noir & BlackSun] / SYNESTHESIA [Rīga] и Flybug [D-pils]. Pēc stilistikas Bloomy Fortress būs ļoti daudzveidīgs, jo Minimal, Tech-house, House, Breakz и Dubstep skanēs no pamat skatuves, Hardcore skatuvē skanēs Dubstep, Darkstep, Hardstep, Breakcore un Hardcore, bet alternatīvā skatuve priecēs ar projektu «Kropļu balle» no Preiļiem dzīvo uzstāšanos un S.K.O.P.T.R., kā arī uzstāsies Aleksandra Podzemeļnih jaunais projekts «Алекс Пазлопульт».

Tiks ņemtas vērā arī vieglākas populārās mūzikas cienītāju intereses, viņi varēs dejot speciālajā deju Disco zālē, kur atskaņos 90. un 2000.gados populāro mūziku.
Ieejas maksa uz Bloomy Fortress ir 2,00 Ls, ar flajeru un līdz pusnaktij – 1.,50 Ls. Pie Cietokšņa Mihaila vārtiem atradīsies norādes, lai apmeklētāji atrastu skatuves.
Bloomy Fortress organizatori pateicas Daugavpils domei, īpaši Jauniešu departamentam, par atbalstu un cer, ka Bloomy Fortress popularizēs Cietoksni ne tikai vietējo jauniešu vidū, bet arī aŗpus Daugavpils robežām. 

Pasākuma sponsors ir muzikālā aprīkojuma veikals MuzPro.lv

Informatīvais atbalsts – radio SWH, tirdzniecības centrs SOLO un pilsētas domes Jauniešu departaments.
 


Написать комментарий