Vietējie iedzīvotāji uz lauka atraduši beigtu Eiropas bišu dzeni, uz kura kājās bijis gredzens ar iegravētu vārdu "Izraēla". Tas izraisīja iedzīvotāju aizdomas un viņi izsaukuši policiju, norādot, ka putna nāsīs, kuras ir neparasti lielas, Izraēlas izlūkošanas dienesti varētu būt paslēpuši elektroniskas spiegošanas ierīces.

Putnu pārbaudīja eksperti, kuri neko aizdomīgu tā ķermenī neatrada. Izmeklēšanai kādā brīdi pat esot iesaistījusies pretterorisma nodaļa.

Vietējā Lauksaimniecības ministrijas nodaļa iedzīvotājiem paskaidrojusi, ka putnus bieži apgredzeno, lai varētu sekot to migrācijai. Ministrijas darbiniekiem nācies krietni papūlēties, lai pārliecinātu vietējos policistus, ka putns nav drauds nacionālajai drošībai.

Turcijā viegli izplatās dažādas baumas un sazvērestības teorijas par Izraēlas rīcību, vietējie iedzīvotāji viegli tām notic, skaidro BBC.

Turcijas un Izraēlas attiecības strauji pasliktinājās pirms diviem gadiem, kad Izraēlas desantnieku uzbrukumā Turcijas kuģim, kurš veda humānās palīdzības kravu palestīniešiem, tika nogalināti deviņi turku aktīvisti.