Šodien turam īkšķus par Anmary!

foto eurovision-addict.blogspot.com
foto eurovision-addict.blogspot.com

Šodien Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku notiks Starptautiskā Eirovīzijas dziesmu konkursa pirmais pusfināls, kurā uz lepnās Crystal Hall skatuves kāps arī mūsu Anmary, lai ar Ivara Makstnieka sacerēto Beautiful Song pa ilgiem laikiem mēģinātu Latviju atkal ievest finālā.

Tiešraide LTV1 ēterā un internetā LTV mājaslapā sāksies pulksten 22, bet pirms tiešraides no pulksten 21.15 LTV1 programmā būs skatāms raidījums Latvija, turam īkšķus!. To vadīs Jolanta Strikaite un Valters Frīdenbergs, kurš komentēs arī tiešraidi no Baku.

Šodien Eirovīzijas pirmajā pusfinālā cīņā par vietu finālā līdz ar Anmary (viņa uz skatuves kāps ar 4. kārtas numuru) dosies izpildītāji no vēl 17 valstīm – Melnkalnes, Islandes, Grieķijas, Albānijas, Rumānijas, Šveices, Beļģijas, Somijas, Izraēlas, Sanmarīno, Kipras, Dānijas, Krievijas, Ungārijas, Austrijas, Moldovas un Īrijas.

Pašlaik Anmary izredzes pusfinālā tiek prognozētas gluži labas – saņemts daudz atzinīgu vārdu par mūsu dziedātājas spēcīgo vokālo. «Anmary spridzina!» dzirdētas pat tādas ārvalstu profesionāļu atsauksmes. Tiesa, arī iepriekšējos gados mūsējiem bieži vien tika prognozēti labi panākumi (izņēmums bija tikai Intars Busulis, kuram ar viņa propkām tika ieteikts braukt mājās uzreiz pēc izkāpšanas no vilciena), bet, ar ko tas beidzās, mēs visi labi zinām... No katra pusfināla (otrais risināsies 24. maijā) tālāk tiks desmit labākie. Tie piebiedrosies mājiniekiem, kā arī neaizskaramajiem – Lielbritānijai, Francijai, Spānijai, Vācijai un nu arī Itālijai, kuriem vieta finālā ir garantēta mūžīgi mūžos. Fināls – 26. maijā.

Svētdien Baku notika konkursa svinīgā atklāšana (tā esot bijusi smaga un pamatīga izgāšanās rīkotājiem), bet vakar Anmary nācās balsi piepūlēt pat divos ģenerālmēģinājumos. Tie bija gana svarīgi, it īpaši otrais, kura laikā priekšnesumus vērtēja visu valstu žūrija, kuras vērtējums veido 50% no rezultāta, – tātad pusi no iespējas iekļūt finālā. Kā jau ierasts, otru pusi no rezultāta dos skatītāji. Latvijas iedzīvotāji varēs balsot tikai par pirmā pusfināla dalībniekiem (protams, izņemot Latviju), kā arī finālā. Balsot varēs gan ar telefona zvanu, gan īsziņu starpniecību. Balsojums sāksies pēc pēdējās dziesmas izskanēšanas un turpināsies tikai 15 minūtes. Par visiem balsošanas noteikumiem skatītāji tiks informēti arī tiešraides laikā. Maksa gan par zvanu, gan īsziņu būs 30 santīmu.

Spriežot pēc ziņām, kuras pienāk no Baku, pagaidām Anmary karstajā laikā saglabā vēsu mieru. «Te esmu piedzīvojusi neticami fantastisku atsaucību un atbalstu no azerbaidžāņiem. Cilvēki ir silti, sirsnīgi, atvērti un laipni. Viņi apgalvo, ka balsos par mani un dziesmu Beautiful Song, – to azerbaidžāņi saka no sirds, un tas dod pozitīvu lādiņu,» priecājas mūsu dziedātāja. «Izklausās neticami, bet Azerbaidžānā ikviens, ko satieku, ir redzējis dziesmas videoklipu. Mūzikas autoram Ivaram Makstniekam pat kafejnīcā nāca klāt un jautāja, vai viņš nav tas pats mūziķis, kurš klipā spēlē klavieres. Ceru, ka arī latvieši, tāpat kā azerbaidžāņi, skatoties Eirovīziju, sūtīs man savas labās domas un turēs par mani īkšķus. Man ir svarīgi sajust, ka Latvijā mani atbalsta un vēl man veiksmi.


Написать комментарий