Drogbā pamet “Chelsea”

foto plus.google.com
foto plus.google.com

Izcilais kotdivuāriešu uzbrucējs Didjē Drogbā atklājis, ka negrasās parakstīt jaunu līgumu ar Anglijas Premjerlīgas futbola klubu Londonas "Chelsea", ar ko nupat izcīnīja UEFA Čempionu līgas uzvarētāju kausu.

34 gadus vecais Drogbā kļuva par varoni "Chelsea" panākumā pār Minhenes "Bayern" UEFA Čempionu līgas finālā, vispirms izraujot papildlaiku, bet pēc tā gūstot uzvaru nesošos vārtus pēcspēles sitienu sērijā. Drogbā "Chelsea" rindās debitēja 2004. gada vasarā un klubā pavadījis astoņas pēdējās sezonas. Šajā laikā uzbrucēja kontā 342 spēlēs 157 vārtu guvumi.

"Mēs [ar "Chelsea" komandas biedriem] nebūsim kopā nākamsezon," sarunā ar "France Football" žurnālu atzinis Drogbā. "Tā kā biju izlēmis pamest komandu, vēlējos to pateikt saviem komandas biedriem, skatoties acīs. Tas mani satrieca. Bija grūti pieņemt, ka mans un kluba ceļš nu ir galā. Tomēr nevaru iztēloties sēdēt uz soliņa un skatīties, kā spēlē citi laikā, kad klubs gatavojas izveidot jaunu komandu. Tā nu tas ir - sagatavoju sevi jaunam nezināmajam. Tas būs cits izaicinājums."

Iepriekš komandas spēlētāji izteica cerību, ka Drogbā paliks klubā arī turpmāk, un svētdien notikušajā parādē par godu uzvarai Čempionu līgā "Chelsea" vīri aicināja Drogbā palikt komandā. "Ja jūs paprasītu jebkuram komandas spēlētājam, visi atbildētu, ka cer uz Drogbā palikšanu," sacīja aizsargs Gerijs Keihils.

Profesionāļa karjeru Drogbā sāka tikai 20 gadu vecumā 1998. gadā franču vienībā "Le Mans". Četru gadu laikā Drogbā aizvadīja vien 64 spēles, un 2002. gadā pievienojās augstākajā Francijas līgā spēlējošajai "Guingamp". 2003. gada vasarā "Marseille" iegādājās Drogbā par 3,3 miljoniem sterliņu mārciņu. Vienā Marseļā pavadītajā sezonā 35 spēlēs uzbrucējs guva 19 vārtus un ar to bija gana, lai spēlētāju ievērotu Londonas "Chelsea". Nesen klubu bija iegādājies krievu miljardieris Romāns Abramovičs, kurš nežēloja naudu jaunu spēlētāju iegādei. Drogbā tika iegādāts par 24 miljoniem.

Kotdivuāras valstsvienības visu laiku labākais vārtu guvējs Drogbā karjeru, iespējams, turpinās Šanhajā, pievienojoties Ķīnas klubam "Shanghai Shenhua". Tā spēlējošais galvenais treneris ir bijušais Drogbā komandas biedrs Londonas kluba rindās Nikolā Anelka.

22.05.2012 , 14:30

sportacentrs.com


Написать комментарий